Προειδοποίηση
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64
 • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
 • Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη περιοχή νυχτερινής διασκέδασης του Λαγανά

Δημοσιεύτηκε: 6/9//2020 10:50 | Διαβάστηκε 629 φορές

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη περιοχή νυχτερινής διασκέδασης του Λαγανά


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ:

2695360301

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημερομηνία :

05/09/2020

ΠΡΟΣ

 1. Μ.Μ.Ε Νομού Ζακύνθου

Με αφετηρία τις πρόσφατες εξελίξεις στη περιοχή νυχτερινής διασκέδασης του Λαγανά και με στόχο την προστασία των σωστών επαγγελματικών πρακτικών κάθε αξιοπρεπώς φερόμενης επιχείρησης φιλοξενίας στον Λαγανά, ο Δήμαρχος Ζακύνθου ανακοινώνει τα εξής:

Αυτή η τοποθεσία, μπορεί και πρέπει να αποτελεί το κόσμημα της Ζακύνθου, παρότι σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα διαχρονικό σκηνικό ανομίας και κακογουστιάς, με απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τον τόπο, τους κατοίκους τους αξιοπρεπείς επιχειρηματίες που μοχθούν.

Αυτό οφείλεται σε μία μειοψηφία κακών επιχειρηματικών πρακτικών, που στο εξής θα στηλιτευθούν και θα καταργηθούν.

Είναι καιρός να πάψει μιας περιορισμένης εμβέλειας μικρή περιοχή να αποτελεί πηγή δυσφήμισης και να στηριχθούν οι έντιμες και συνεπείς επιχειρήσεις της φιλοξενίας, που αποτελούν και την πλειοψηφία που βλάπτεται.

Ως δημοτική αρχή θέτουμε σα στόχο αυτό το μελανό κεφάλαιο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ζακύνθου να κλείσει δια παντός.

Δεν θέλουμε μία ευτελή τουριστική ανάπτυξη, η οποία υποβαθμίζει την εικόνα της Ζακύνθου, ακυρώνει την προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης του νησιού που κάνουν οι περισσότεροι εκ των τουριστικών μας επαγγελματιών και αντί να αυξάνει, ουσιαστικά μειώνει τα τουριστικά μας έσοδα.

Δεν χρειαζόμαστε την τουριστική πελατεία, που δεν σέβεται κανέναν και δε νοιάζεται για τίποτα, παρά μόνο για φθηνές διακοπές και καταχρήσεις κάθε μορφής.

Θα διαφυλάξουμε τη φήμη της Ζακύνθου και τη βιωσιμότητα της τουριστικής μας ανάπτυξης. Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε το εισόδημα των Ζακυνθινών και να διαμορφώσουμε πολύ πιο ελκυστικές επαγγελματικές προοπτικές για τα παιδιά μας.

Ως δημοτική αρχή απαιτούμε οι επιχειρούντες στον τουρισμό να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους επισκέπτες, αλλά και οι επισκέπτες να ανταποδίδουν το σεβασμό προς τον τόπο που τους φιλοξενεί.

Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τις αρχές του τόπου , έχει ξεκινήσει την αλλαγή πορείας για το Λαγανά και μια συνολικότερη ποιοτική στροφή για τον τουρισμό στη Ζάκυνθο , ώστε και ο Λαγανάς να εδραιωθεί ως ένας από τους πιο ποιοτικούς τόπους διακοπών του Ιονίου , χάρη στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και το πλούσιο φυσικό του περιβάλλον.

Ο Δήμος θα βοηθήσει έμπρακτα τις επιχειρήσεις του Λαγανά, αλλά και όλου του νησιού, στην ποιοτική τους αναβάθμιση και στη μετάβασή τους στη νέα εποχή του ζακυνθινού τουρισμού.

Μετά τιμής ,

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου

Νικήτας Αρετάκης

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166