×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML
JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /var/www/vhosts/zakynthos.gov.gr/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.10.3&b=20200429&sitepath=/
A+ A A-

Πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου

Δημοσιεύτηκε: 8/9//2014 00:00 | Ενημερώθηκε: 8/9//2014 09:15 | Διαβάστηκε 3988 φορές

Ομόφωνα αποδεκτές έγιναν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου οι προτάσεις του Δημάρχου Ζακύνθου, κ. Παύλου Κολοκοτσά, για τις θέσεις του προέδρου του σώματος, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή είναι συμπαγής.
Πιο συγκεκριμένα, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε (20 ψήφους υπέρ και 12 λευκά), ο κ. Νικόλαος Τσίπηρας. Τη θέση του αντιπροέδρου του σώματος κατέλαβε (18 ψήφους υπέρ, 12 λευκά και 2 άκυρα) ο κ. Γιάννης Φεραδούρος από τον συνδυασμό "Μαζί για τη Ζάκυνθο", ενώ γραμματέας είναι (με 24 ψήφους υπέρ και 8 λευκά) ο κ. Εμμανουήλ Λιβέρης-Κροκάς από τον συνδυασμό της "Ζακυνθινής Αναγέννησης".
Σε ό,τι αφορά την Οικονομική Επιτροπή, σε αυτή πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, και μέλη της οι κ.κ. Ιωάννης Κόκλας, Αναστάσιος Μαρίνος-Ντούνος, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Κώστας Κόκλας-Βενέτικος, Κώστας Κόκορης (πλειοψηφία), Γιώργος Αρμένης, Σπύρος Βούτος και Νίκος Ακτύπης (μειοψηφία).
Αναπληρωματικοί στη συγκεκριμένη Επιτροπή θα είναι οι: Αναστάσιος Μποτώνης, Βασίλης Μυλωνάς-Μαυράτζης, Διονύσης Ρουχίτσας, Διονύσης Τουρκάκης και Παναγιώτης Αβράμης.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πρόεδρος θα είναι ο Αντιδήμαρχος, κ. Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς και μέλη οι: Τάσος Μαρίνος, Δημήτρης Αντίοχος-Μαυραντώνης, Αναστάσιος Μποτώνης, Μαρία Μουζάκη, Κώστας Κόκλας-Βενέτικος (πλειοψηφία), Δημήτρης Τσαγκαρόπουλος-Μπέλεσης, Γιάννης Φεραδούρος και Γιώργος Κωνσταντίνου (μειοψηφία). Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κ. Κωνσταντίνου, προτάθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Στέλιο Μποζίκη.
Αναπληρωματικοί θα είναι οι κ.κ. Νικήτας Θεοδώσης, Ιωάννης Στάθης, Παναγιώτης Μυλωνάς, Διονύσης Τουρκάκης και Γιώργος Αρμένης.
Απο κει και πέρα έγιναν αρχαιρεσίες και για την εκπροσώπηση του Δήμου στην ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων). Εκεί συμμετέχει εξ´ οφίτσιο ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ενώ εκλέχθησαν οι: Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς, Κώστας Κόκλας-Βενέτικος, Γιάννης Λουκίσας, Παναγιώτης Μυλωνάς, Νίκος Πέττας, Νίκος Τσίπηρας, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Κώστας Κόκορης (πλειοψηφία), Στέλιος Μποζίκης, Γιώργος Αρμένης, Παναγιώτης Αβράμης, Θεόδωρος Ζήβας και Γιώργος Κωνσταντίνου (μειοψηφία).
Να προστεθεί ότι ο Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα με τα Υπουργεία για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απορριμμάτων, χαρακτηρίζοντας ακριβή και μακροπρόθεσμη τη λύση του "Λίβα", αφού θα χρειαστούν πολλά χρόνια και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του έργου. Ο Δήμαρχος τόνισε πως έχει βρεθεί ήδη εναλλακτική λύση, η οποία θα παρουσιαστεί σύντομα στη Ζακυνθινή κοινωνία.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166