Προειδοποίηση
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70
 • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
 • Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

Επιστολή του Δημάρχου Ζακύνθου στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ" τον Οκτώβριο του 1999

Δημοσιεύτηκε: 26/7//2017 13:54 | Διαβάστηκε 891 φορές

"Αγαπητέ Κώστα,

Αρχές Οκτωβρίου 1999, πρωινό εργάσιμης ημέρας χτυπά το τηλέφωνό μου πολλές φορές με ανταποκριτές φίλους Ζακυνθινούς, ανάμεσα σε αυτούς συμμαθήτριες του Γυμνασίου, η Σούλα του Βασίλη του Μπάστα και η Μαρία Κεφαλληνού.

Αρχίζουν να μου διαβάζουν το από 26 Σεπτεμβρίου 1999 δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερη Άποψη" του εκδότη, δημοσιογράφου και φίλου, Κώστα Μαλαπέτσα.

Η φωνή τρέμει όταν μου διαβάζουν και σε λίγο διακόπτεται από δάκρυα συγκίνησης για το συμμαθητή τους. Το δημοσίευμα γραμμένο από έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο που ξέρει να τιμά, να ξεχωρίζει τους ανθρώπους που τιμούν τη Ζάκυνθο και που η Ζάκυνθος, ο μοναδικός έρωτάς τους, τους συγκλονίζει.

Αγαπητέ Κώστα, αισθάνομαι ευτυχής που ο Θεός και ο Άγιος Διονύσιος μας επιφύλαξε μια κοινή τύχη να γεννηθούμε στη Ζάκυνθο, να μεγαλώσουμε με την ευαισθησία, το ρομαντισμό και τη ντομπροσύνη του γνήσιου Ζακυνθινού, κι αφού μας αξίωσε να οπλιστούμε με γνώσεις, πείρα και λοιπές δυνάμεις, ένωσε τους δρόμους μας για μια Ζάκυνθο ωραία και μοναδική, που οι άνθρωποί της θα ζουν με αγάπη και κοινωνική ευαισθησία.

Αγαπητέ Κώστα, είχα την τύχη λίγες φορές να συναντηθούμε στο νησί μας και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας για το μεγάλο ερωτά μας τη Ζάκυνθο και το λέω αυτό με ανάμεικτα συναισθήματα, γιατί η αγάπη των Ζακυνθινών με αναγκάζει να μη μπορώ να βλέπω τους φίλους που θέλω, ακόμα και την ίδια μου την οικογένεια.

Κώστα, ξεκίνησα από το Βασιλικό με όνειρα και ευαισθησία. Την απόσταση Βααιλικό-Χώρα (10 χιλιόμετρα) την έκανα πολλές φορές με τα πόδια. Από μικρός ήμουν γεμάτος ευαισθησίες για τους πιο αδύνατους και αδικημένους από τη ζωή. Ευαίσθητος προς τους γέροντες και τους συμμαθητές που υστερούσαν, επαναστατούσα με τις αδικίες κάποιων δασκάλων-καθηγητών, που έβλεπα ως νέος, το παιδί του δικηγόρου-υπαλλήλου να λέει το ίδιο μάθημα με το παιδί του αγρότη και ο βαθμός να διαφέρει δύο έως τρεις βαθμούς.

Μπήκα στον προσκοπισμό και έφτασα Υπαρχηγός Ανιχνευτών. Δεκαοκτώ χρόνων μπήκα στη Σχολή Ευελπίδων είχα ήδη πάρει το δρόμο ως άνθρωπος και επαγγελματίας. Η σκέψη μου ήταν πάντα στη Ζάκυνθο κι όταν συναντούσα Ζακυνθινό για μένα ήταν ο αδελφός, ο φίλος, ο Άγιος Διονύσιος. Κώστα ό,τι έκανα ή θα κάνω για τη Ζάκυνθο ήταν και θα είναι η ίδια μου η ζωή. Και πάντα ανιδιοτελώς.

Ο Άγιος Διονύσιος με βοήθησε και με αξίωσε να υλοποιήσω όλους τους στόχους της ζωής μου, επαγγελματικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, οικογενειακούς και περιβαντολλογικούς, με όραμα πάντα μια Ωραία και Μόνη Ζάκυνθο.

Γύρισα όλο τον κόσμο και ταξίδεψα σε όλες τις Ηπείρους. Ένιωσα παντού την αγάπη των ανθρώπων γιατί για μένα η ανθρώπινη προσωπικότητα δεν έχει χρώμα, ηλικία, φύλο, καταγωγή. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχω πάρει πολλούς επαίνους, παράσημα, τίτλους, αξιώματα. Για μένα αξία έχει μόνο η αγάπη των Ζακυνθινών.

Θέλω να σε διαβεβαιώσω αλλά κι όλες τις μανάδες κι αδελφές κάθε Ζακυνθινόπουλου, που υπηρετεί ή θα υπηρετήσει μελλοντικά στο στρατό, ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους σαν πατέρας, φίλος κι αδελφός.

Οι ανάγκες της πατρίδας μας είναι συγκεκριμένες στα ανατολικά μας σύνορα. Θα είμαι πάντα ειλικρινά μαζί τους και πάντα, ημέρα και νύχτα, θα ξαγρυπνώ γι αυτούς. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει στο χώρο του ο Παύλος Κολοκοτσάς δεν θα μπορεί να το κάνει ο Θεός και ο Άγιος Διονύσιος. Να με ενοχλούν ημέρα και νύχτα, γιατί έχω χιλιάδες παιδιά που ασχολούμαι για μια ηθική συμπαράσταση σαν δικός τους άνθρωπος.

Σε ευχαριστώ και εύχομαι ο Θεός και ο Άγιος Διονύσιος να σου δίνει δύναμη και το όραμά μας για μια Ωραία και Μοναδική Ζάκυνθο, όπου η αγάπη και η κοινωνική ευαισθησία θα γίνουν πραγματικότητα στην Ανατολή του 21ου αιώνα".

Με βάση αυτή την επιστολή θέλω να επισημάνω, πως ως Δήμαρχος Ζακύνθου έχω τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για μια καλύτερη Ζάκυνθο.

Παρά τον... "μπουχό" που έχει σηκωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον μου, τονίζω πως καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και ότι συνεχίζω να λειτουργώ ανιδιοτελώς και να παλεύω για να αποκτήσει το νησί μας όλα όσα του αξίζουν.

Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως η αλήθεια θα λάμψει.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166