×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML
JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /var/www/vhosts/zakynthos.gov.gr/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.10.3&b=20200429&sitepath=/
A+ A A-

Δελτίο Τύπου για τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε: 16/9//2014 00:00 | Διαβάστηκε 2881 φορές
Διατεθειμένος να συγκρουστεί με όλους και με όλα, προκειμένου η Ζάκυνθος να λύσει σοβαρά προβλήματα, όπως τα σκουπίδια, είναι ο Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε πως θα "σπάσει αυγά" ακόμη και με τον Πρωθυπουργό αν χρειαστεί. 
"Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, πιστεύω ότι θα έχουμε λύσει το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε την κινητή μονάδα επεξεργασίας, που θα μετατρέπει τα σκουπίδια σε χώμα και με αυτό θα αποκαταστήσουμε τον Σκοπό. Την Τετάρτη έχουμε λάβει πρόσκληση από το ΥΠΕΚΑ για το θέμα του ΧΥΤΑ. Οι Υπουργοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο να συμπαρασταθούν στη Ζάκυνθο. Δεν θα αφήσω το νησί βουτηγμένο στα σκουπίδια και τον... βούρκο. Θα σπάσω αυγά με όλους. Ακόμη και με τον Πρωθυπουργό αν χρειαστεί" υπογράμμισε ο κ. Κολοκοτσάς. 

 

Κανένα έγγραφο από... Φούχτελ
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ζακυνθινή Αναγέννηση", κ. Μίμης Μαρίνος-Κουρής, ρώτησε τον Δήμαρχο για το εάν ο Γερμανός Επίτροπος, κ. Φούχτελ, έχει ζητήσει στοιχεία για το Δήμο Ζακύνθου, όπως έχει κάνει και με άλλους ΟΤΑ. 
Τόσο ο κ. Κολοκοτσάς, όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκος Τσίπηρας, σημείωσαν πως δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο, με τον Δήμαρχο να προσθέτει ότι ακόμα και αν είχε αποσταλεί, η Δημοτική Αρχή δεν θα έδινε στοιχεία στον κ. Φούχτελ.
 
Οι Επιτροπές...

Το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε και με τα μέλη των Επιτροπών που θα ελέγχουν τα έργα και θα λειτουργούν στις επιχειρήσεις του Δήμου. 

Στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή πρόεδρος θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Κόκλας-Βενέτικος, στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Κόκλας, ενώ στην ΚΕΔΗΖ πρόεδρος θα είναι ο Δημήτρης (Τζίμης) Βαρβαρίγος και αντιπρόεδρος ο Νικήτας Θεοδώσης. 
Στους Παιδικούς Σταθμούς τη θέση του προέδρου κατέλαβε η κ. Μαρία Μουζάκη και αντιπρόεδρος θα είναι ο κ. Γιώργος Κασκαντάμης. 
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Νίκος Πέττας. 
Σε ό,τι αφορά τη ΣΑΖ, τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσουν ο Δήμαρχος και οι κ.κ. Γιάννης Κόκλας, Γιάννης Λουκίσας, Νίκος Τσίπηρας και Αναστάσιος Μποτώνης. 
Στον Σύνδεσμο Καθαριότητας πρόεδρος θα είναι ο Παναγιώτης Μυλωνάς και αντιπρόεδρος ο Νίκος Πέττας, ενώ από την πλειοψηφία συμμετέχουν ακόμη οι: Νικήτας Θεοδώσης και Αναστάσιος Μαρίνος-Ντούνος. 
Τέλος, στη ΔΕΥΑΖ πρόεδρος θα είναι ο Άκης Κοντονής, αντιπρόεδρος ο Κώστας Κόκορης, ενώ στο Δ.Σ. λαμβάνουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Λαμπρινός Μουζάκης-Πανούτσος, Διονύσης Βαρυπάτης, Χρήστος Τσουκαλάς, Γιάννης Κοπανάς, Μπάμπης Μαυρίας, Τάσος Μπάστας και Χρήστος Χιώνης. 
Να προστεθεί ότι όλες οι προτάσεις του Δημάρχου πέρασαν ομόφωνα από την πλειοψηφία, ενώ ο συνδυασμός του κ. Μίμη Μαρίνου-Κουρή δεν συμμετείχε στις προαναφερόμενες Επιτροπές, δεδομένου ότι περιμένει πρώτα να συγκροτηθεί η Επιτροπή για τον οικονομικό, διαχειριστικό και λειτουργικό έλεγχο στο Δήμο, κάτι που αναμένεται να γίνει στο εγγύς μέλλον. 

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166