Προειδοποίηση
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70
 • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
 • Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

Δελτίο Τύπου του Δήμου Ζακύνθου για την 1η Πανιόνια Πολιτιστική Συνάντηση στη Λευκάδα

Δημοσιεύτηκε: 6/3//2017 16:29 | Διαβάστηκε 662 φορές

Στην 1η Πανιόνια Πολιτιστική Συνάντηση που διοργάνωσε στη Λευκάδα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε ο Δήμος Ζακύνθου, καταθέτοντας εγγράφως τις προτάσεις του για την προαγωγή του Επτανησιακού Πολιτισμού, τις οποίες υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Ιωάννης Κόκλας.

Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν πολύ σημαντική, διότι δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να προτείνουν και να συναποφασίσουν τους τρόπους με τους οποίους τα Ιόνια Νησιά θα έρθουν πιο κοντά και οι κάτοικοί τους θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν πραγματικοί Ιόνιοι πολίτες, μέσω του πολιτισμού και της τέχνης, διότι αυτά είναι και τα στοιχεία που ενώνουν τις περιοχές μας.

Ο Δήμος Ζακύνθου και το Τμήμα Πολιτισμού έχουν καθιερώσει, μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ Ζακύνθου, το οποίο φέτος το καλοκαίρι θα γίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας ως στόχο να αναδείξει το λαϊκό θέατρο, τα χορευτικά συγκροτήματα και τη γαστρονομία, ενώ ήδη έχουν γίνει ενέργειες για να προστεθούν δράσεις που θα έχουν σχέση με την ποίηση και την ζωγραφική. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί Επιτροπή Πολιτισμού που την απαρτίζουν κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, ώστε να προχωρήσει τάχιστα ο στρατηγικός σχεδιασμός μας για τον πολιτισμό.

Οι προτάσεις του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ζακύνθου, οι οποίες δόθηκαν στο προεδρείο (τον κ. Μωραίτη και την κ. Κατωπόδη), καθώς και στον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Επιστημών της Περιφέρειας και Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, κ. Ελευθέριο Νιοτόπουλο, είναι οι εξής:

1) Έρευνα και προώθηση του Επτανησιακού Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των νησιών μας. Για να πετύχουμε τον στόχο μας κρίνουμε απαραίτητο να έρθουμε σε επαφή με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, δεδομένου ότι αφενός κρίνουμε πολύ σημαντική τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και των σπουδαστών-μαθητών στον επτανησιακό πολιτισμό και στη διάδοσή του και αφετέρου παρατηρείται το φαινόμενο πολλά παιδιά να μη γνωρίζουν τα στοιχεία που συνδέουν τα Ιόνια Νησιά, συνεπώς πιστεύουμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Θα πρέπει βεβαίως σε κάθε νησί να συσταθεί μια οργανωτική Επιτροπή που θα αναλάβει τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ενταχθούν στις δράσεις μας, οι οποίες μπορεί να ποικίλλουν, αφού θα μπορούσε να γίνει μια διημερίδα για τον επτανησιακό πολιτισμό σε κάθε νησί και να υπάρξουν σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

2) Προτείνουμε τη θεσμοθέτηση "Εβδομάδας Επτανησιακού Πολιτισμού", μέσω της οποίας θα υπάρξουν πολιτιστικές ανταλλαγές και θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις σε κάθε νησί. Ο Δήμος Ζακύνθου μπορεί να αναλάβει την φιλοξενία αποστολών από Πολιτιστικούς Συλλόγους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο και οι εκδηλώσεις αυτές να ενταχθούν στο Φεστιβάλ Ζακύνθου. Ανάλογες εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν την ίδια χρονική στιγμή και στα υπόλοιπα νησιά.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε στη διάθεση της Περιφέρειας για κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία που σαν σκοπό θα έχει την ανάδειξη του πολιτισμού μας και την σωστή προβολή του στους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι κατακλύζουν τα νησιά μας την καλοκαιρινή περίοδο.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166