Προειδοποίηση
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70
 • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
 • Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου για τις καταγγελίες του Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοσιεύτηκε: 17/5//2016 22:52 | Ενημερώθηκε: 17/5//2016 22:56 | Διαβάστηκε 990 φορές

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Διονύσιος Γεωργάνος, προέβη σε ανυπόστατες και άστοχες καταγγελίες εις βάρος του Δήμου και των Σχολικών Επιτροπών.
Προφανώς, θυμήθηκε την προεκλογική περίοδο και αποφάσισε να άγεται και να φέρεται ως... υποψήφιος-εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ενημερώνουμε ότι οι εκλογές αργούν ακόμα και καλό θα ήταν να κάνει υπομονή.
Πάμε τώρα στο δια ταύτα, έτσι ώστε να ενημερωθεί η Ζακυνθινή κοινωνία με στοιχεία και όχι με αοριστολογίες, σαν και αυτές του κ. Γεωργάνου.
Σε ό,τι αφορά τους αρχαιότερους εκπαιδευτικούς διευθυντές, τονίζουμε πως με την απόφαση 295 και 296 του 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε η συγκρότηση των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (ΦΕΚ 1204, τεύχος Β', 240 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων), ενώ αυτή η διαδικασία εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε πως συμμετέχει στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή ο Διευθυντής του ΙΕΚ, ενώ εκκρεμεί η ανασυγκρότηση της, λόγω συνταξιοδότησης του Διευθυντή και μιας μαθήτριας. Αυτό θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Από κει και πέρα, καλό θα είναι να γνωρίζει ο κ. Γεωργάνος πριν τοποθετηθεί δημόσια για κάποια ζητήματα, πως δεν υπάρχει Οργανισμός και οι Σχολικές Επιτροπές εξυπηρετούνται με προσωπικό του Τμήματος Παιδείας του Δήμου. Χρέη ταμία, βάση Νόμου, εκτελεί ο εκάστοτε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Συνεπώς, η σύσταση των δύο σχολικών επιτροπών είναι απόλυτα νόμιμη, σύμφωνα με το Νόμο 2852/2010 και το ΦΕΚ σύστασης (1204, τεύχος Β' 14 Ιουνίου 2011), ενώ επαναλαμβάνουμε ότι έχει εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ως καθ´ ύλην αρμόδια. Ως εκ τούτου, και αυτός ο ισχυρισμός περί του αντιθέτου από τον κ. Γεωργάνο, είναι αίολος. Αν μας ζητούσε στοιχεία, δεν θα εκτίθονταν στη Ζακυνθινή κοινωνία.
Σε σχέση με τις λειτουργικές δαπάνες του 2015 το συνολικό ποσό είναι: 252.350,57 ευρώ.
Από τα χρήματα αυτά οι 31.500 ευρώ (απόφαση ΚΑΠ) δόθηκαν στους σχολικούς τροχονόμους, ενώ το υπόλοιπο ποσό μοιράστηκε στις Σχολικές Επιτροπές ως εξής: 1) Το 56% στην Α/θμια και το 44% στη Β/θμια για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Ουδέποτε ο Δήμος παρακράτησε ποσοστό 15%, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Γεωργάνος.
Οι Σχολικές Επιτροπές δεν έχουν έξοδα λειτουργικών δαπανών. Τα χρήματα κατανέμονται, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, που επικυρώνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, ικανοποιούνται έκτακτες ανάγκες κάλυψης λειτουργικών εξόδων (π.χ. Θέρμανση, εξόφληση τιμολογίων, μικροσυντηρήσεις, κλπ).
Για τον δημοτικό φόρο που εισπράττουμε από τα δημοτικά τέλη, και αυτός αποδίδεται άμεσα στην Παιδεία, αφού πληρώνουμε το ρεύμα όλων των σχολείων της Ζακύνθου. Και εδώ "συνελήφθη" ψευδόμενος ο κ. Γεωργάνος, στον οποίο επιστρέφουμε τις υπόνοιες και τις αιχμές πως δεν κάνουμε σωστή οικονομική διαχείριση.
Τέλος, για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου, επισημαίνουμε πως τη σχολική περίοδο 2014-2015 η σίτιση έγινε κανονικά, ενώ για την περίοδο 2015-2016 έχουν γίνει τρεις διαγωνισμοί για να προκύψει ανάδοχος με catering, όμως και οι τρεις απέβησαν άγονοι. Συνεπώς, ο Δήμος έχει κάνει ενέργειες για αυτό το ζήτημα (τοποθετήσαμε και πάγκους) και δεν ισχύει πως δεν ενδιαφερόμαστε.
Καλούμε τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων να σεβαστεί το ρόλο του και να μην... κομματικοποιεί πράγματα και καταστάσεις, διότι ο χώρος της Παιδείας είναι ευαίσθητος.
Σε κάθε περίπτωση λυπούμεθα που ο κ. Γεωργάνος κατέφυγε σε επιστολές, ενώ η πόρτα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ανοιχτή για κάθε πολίτη, πολύ περισσότερο για τον Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Την ευαισθησία μας για τα σχολεία και τους μαθητές σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όπως και την εντιμότητά μας, τη γνωρίζει η Ζακυνθινή κοινωνία

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166