A+ A A-

«Λειτουργία Κινηματογράφου Φώσκολος»

Δημοσιεύτηκε: 24/3//2021 14:42 | Διαβάστηκε 206 φορές

 

                                                                      Ζάκυνθος:     24/03/2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                          

ΔΗΜΟΣ   ΖΑΚΥΝΘΟΥ

  

                                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                          

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Κινηματογράφου Φώσκολος»

Η Δημοτική Αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του Τουρισμού για το νησί.

Ετοιμάζει Οργανισμό Πολιτισμού και Οργανισμό Τουρισμού σε σωστές βάσεις και όχι τις γνωστές ΔΕΠΑΖ, ΣΑΖ κτλ που είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική ζημία του νησιού χωρίς καμία θετική συμβολή στο υποτιθέμενο αντικείμενό τους.

Θα αναδείξει τόσο το νέο θέατρο όσο και το Υπαίθριο που το τελευταίο χωρίς άδεια χρησιμοποιείτο παράνομα για να αποδίδει στο Δήμο 6.000 ευρώ μικτά όλη τη θερινή περίοδο και να έχει πανάκριβα εισιτήρια για τους Δημότες.

Για το κλείσιμο του κινηματογράφου Φώσκολος και το δήθεν ενδιαφέρον μερικών που γνωρίζουν την πραγματικότητα λυπούμαστε για την παραπληροφόρηση.

Είναι αυτοί που γνωρίζουν και έχουν συμβάλει στο ψέμα, είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν και παραπλανούνται και είναι αυτοί που θέλουν να φύγει ο Δήμαρχος γιατί θίγονται συμφέροντα που χρόνια τώρα έχουν ρημάξει τον τόπο.

Είναι ασύστολο ψεύδος γι’ αυτούς που επικαλούνται το ότι ο Δήμαρχος θέλει να κλείσει το Φώσκολο και ντροπή σε όποιον συμμετέχει σε οποιαδήποτε κίνηση που σκοπό έχει να κατηγορήσει το Δήμαρχο δια αυτό το λόγο.

Η εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ νομίμως υπέγραψε συμφωνητικό το 2011 με το Δήμο για τη λειτουργία του κινηματογράφου Φώσκολος με παρακολούθημα το κυλικείο του.

Το 2013 ο τότε Δήμαρχος κ. Στέλιος Μποζίκης γνωρίζοντας προφανώς ως δικηγόρος τις συνέπειες και το ότι το κυλικείο έχει μισθωθεί ως παρακολούθημα του κινηματογράφου χορήγησε άδεια λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος για το κυλικείο δια μηδέν πελάτες και μηδέν τ.μ.

Από τότε άρχισε μια μεθόδευση με αποτέλεσμα το 2017 αφού έγιναν παρανόμως οικοδομικές εργασίες εις το εσωτερικό του κινηματογράφου μετετράπη το κυλικείο εμβαδού 5,5 τ.μ. σε έδρα επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, εχορηγήθει άδεια από την Υγειονομική Υπηρεσία και τον τότε Δήμαρχο κ. Κολοκωτσά και παρεχωρήθησαν 228 τ.μ πλατείας Σολωμού στην εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ δια εκμετάλλευση επιχείρησης καφετέριας ως εξυπηρετούσα δήθεν τον Κινηματογράφο Φώσκολο, χωρίς καμία έγκριση από το αρμόδιο συμβούλιο θεαμάτων το οποίο θα έπρεπε οπωσδήποτε να είχε γνωματεύσει δια την επίδραση που είχε στη λειτουργία του κινηματογράφου η κατασκευή των παράνομων οικοδομικών εργασιών που έγιναν εις βάρος της λειτουργίας του κινηματογράφου (κλείσιμο κυρίας θύρας εισόδου, περιορισμός της έκτασης αναμονής με απρόβλεπτες συνέπειες στην περίπτωση άμεσης ανάγκης αποχώρησης των θεατών κλπ).

Βέβαια η λειτουργία της νέας επιχείρησης έγινε χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για το Δήμο, χωρίς μετατροπή του υφιστάμενου από το 2011 συμφωνητικού ή σύνταξη νέου συμφωνητικού. Ο Δήμαρχος αντιλαμβανόμενος τη μεθόδευση προσπάθησε να βρει μια λύση δια την νομιμοποίηση της κατάστασης.

Δεν παρεχώρησε εγγράφως το χώρο της πλατείας το έτος 2020, ενημέρωσε την εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ για την πρόθεσή του και την άφησε ατύπως να χρησιμοποιήσει το χώρο της πλατείας έως ότου βρεθεί η ενδεδειγμένη νόμιμη λύση.

Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ έγινε ο εύκολος αποδέκτης χωρίς διερεύνηση των κατηγοριών εναντίον του Δημάρχου χωρίς τούτο να ληφθεί υπόψη από το Δήμαρχο.

Αυτό αποτελεί απάντηση σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο Δήμαρχος επιδιώκει το κλείσιμο του κινηματογράφου Φώσκολος.

Τον Αύγουστο του 2020 αποστέλλεται στο Δήμο η πρώτη εξώδικος δήλωση από επιχείρηση που ασχολείται με το ίδιο αντικείμενο στην πλατεία Σολωμού και εγκαλεί το Δήμο για αθέμιτο ανταγωνισμό από την εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ διότι δεν καταβάλλει ενοίκιο στο Δήμο με αποτέλεσμα να μειώνει τις τιμές εις βάρος της και απειλεί το Δήμο για τις συνέπειες οικονομικές και ποινικές που έχει ο αθέμιτος ανταγωνισμός για την επιχείρηση αυτή.

Ο Δήμαρχος προσπαθώντας να βρει λύση ανέβαλλε την οποιαδήποτε απόφαση.

Το Δεκέμβριο του 2020 επανέρχεται με δεύτερη εξώδικη δήλωση η εταιρεία που θεωρεί ότι θίγεται, επισημαίνει ότι δε λάβαμε μέτρα και απαιτεί άμεσα την αναστολή λειτουργίας της ΣΤΙΓΜΑ κατηγορώντας μας για παράβαση καθήκοντος και για απιστία εις βάρος του Δημοσίου (κακούργημα).

Πέραν τούτου εκπρόσωπος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης ζητεί το χώρο που ανήκει στη Δημόσια Βιβλιοθήκη και καταπάτησε παρανόμως και πέραν του συμφωνητικού που είχε υπογράψει με το Δήμο η εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ δια την επέκταση του χώρου του κυλικείου και ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνετο στο αρχικό με το Δήμο μισθωτήριο συμφωνητικό.

Κατόπιν τούτων άμεση υποχρέωσή μου είναι μετά την πιθανή τέλεση πολλών ποινικών αδικημάτων που αφορούν την έκδοση σχετικής άδειας το 2017 για τη λειτουργία επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) εντός του χώρου του κινηματογράφου χωρίς καμία καταβολή ενοικίου εις τον Δήμο και μετά την εκτέλεση παρανόμων οικοδομικών εργασιών εντός του χώρου του κινηματογράφου να αποστείλω στον κ. Εισαγγελέα σχετική αναφορά-καταγγελία για διερεύνηση των αδικημάτων αυτών.

Επιπλέον είμαι υποχρεωμένος να συγκαλέσω την επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου το κάθε ένα μέλος δεν θα αποφασίσει για το κλείσιμο του κινηματογράφου ο οποίος νομίμως λειτούργησε από το 2011 και θα λειτουργεί στο μέλλον ανεξάρτητα από την ενοικιάστρια εταιρεία σύμφωνα με το σχετικό συμφωνητικό αλλά θα αποφασίσει για τη νομιμότητα της αδείας εκμετάλλευσης της επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριας) που εχορηγήθει το έτος 2017 με τις παράνομες κατασκευές εις βάρος του κινηματογράφου και του χώρου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης χωρίς να καταβάλλεται το αναλογούν μίσθωμα στο Δήμο.

Όλα τα ανωτέρω συντελούν στον ορθολογισμό, στη νόμιμη λειτουργία του κινηματογράφου και στο συμφέρον του Δήμου τα οποία ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει.

Όσοι νομίζουν ότι δεν τους ταιριάζει ο Δήμαρχος καλά θα κάνουν να τον αφήσουν να αυτοκαταργηθεί διότι όσο προσπαθούν να τον μειώσουν τόσο περισσότερο τον ανεβάζουν στην εκτίμηση του δημότη που ζει την κακομοιριά που κληρονόμησε από τις μεθοδεύσεις και τις κομπίνες του παρελθόντος.

  

                                                                            

                                            

                                                                           Ο Δήμαρχος Ζακύνθου

                                                                            

                                                                                 Νικήτας Αρετάκης

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166