Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
  • Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

186 - Δήμος Ζακύνθου

Oρθοφωτοχάρτες Παραλιών Δήμου Ζακύνθου

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

Στους ορθοφωτοχάρτες εμφανίζονται οι παραχωρήσεις της απλής χρήσης του κοινόχρηστου χώρου εντός του αιγιαλού για την τοποθέτηση ομπρελών, τραπεζοκαθισμάτων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στο Δήμο Ζακύνθου σύμφωνα με την ΚΥΑ 47458 ΕΞ 2020/15.05.2020 (ΦΕΚ 1864/΄Β/15.05.2020).

Οι ορθοφωτοχάρτες χωρίζονται ανά περιοχή και περιλαμβάνουν σε σχηματική μορφή με πράσινο χρώμα το εμβαδό και τη θέση παραχώρησης είτε αυτή έχει προκύψει με την διαδικασία της δημοπρασίας είτε απευθείας σε όμορες επιχειρήσεις.

Επεξήγηση συμβόλων:

Ο: Ομπρέλες

ΤΚ : Τραπεζοκαθίσματα

ΘΣ : Θαλάσσια Σπορ

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

       

https://www.votpusk.ru/story/fototext.asp?ID=18689&FOT=1&CN=GR

 

 

 

                                                               

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                             ΖΑΚΥΝΘΟΣ 22-11-2018

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟY

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γραφείο Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ζακύνθου, υλοποιώντας την στρατηγική της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου αναφορικά με την διοργάνωση ξένων δημοσιογραφικών αποστολών σε συνεργασία με τα Γραφεία του ΕΟΤ Εξωτερικού, συνεχίζει συντονισμένα τις ενέργειες προβολής του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Δήμος υποδέχθηκε και φιλοξένησε στη Ζάκυνθο -σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς του νησιού- δημοσιογραφική αποστολή 4 έγκριτων δημοσιογράφων από Ρωσία. Πρόσφατα στο Γραφείο Τουρισμού εστάλησαν τα πρώτα δημοσιεύματα από τον ένα εκ των τεσσάρων φιλοξενούμενων δημοσιογράφων κ. Mr Andrey Podkolzin, ο οποίος αρθρογραφεί στο site www.votpusk.ru (specifically for travel materials, news, articles about destinations, hotels etc), με αναγνωστικό κοινό πάνω από 100,000 ανά μήνα.

Έτσι το πρώτο δημοσίευμα που προβάλει το νησί μας, για το Φθινόπωρο 2018, είναι στο ακόλουθο λινκ:

https://www.votpusk.ru/story/fototext.asp?ID=18689&FOT=1&CN=GR

Οι λοιποί τρεις δημοσιογράφοι, πρόκειται να αρθρογραφήσουν σε δημοφιλείς διαδικτυακούς ιστοτόπους της Ρωσίας και μέχρι την Άνοιξη του 2019 θα έχει προβληθεί το νησί μας στα ακόλουθα τουριστικά media του Εξωτερικού:

www.kp.ru – website of the biggest Russian newspaper of general interest.

TOP-5 websites, 26 million visitors per month (desktop+mobile)

Μrs Julia Smirnova

www.Wday.ru – website for women’s audience, general interest, children, style etc.

15 million visitors per month

name  Olga Safonova – waiting for confirmation

YachtsRussia – magazine and website for sailing and tourism, premium audience

http://www.yachtsrussia.ru/

57 500 copies

Mrs Tatyana Lisitsyna

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για το έγγραφο που απεστάλη στο Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά το θέμα των απορριμμάτων

Κοινοποιούμε για ενημέρωση των συμπολιτών μας, οι οποίοι ζουν τη θλιβερή κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, το σχετικό έγγραφο που αποστείλαμε στις 17 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών (Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων-Υπόψιν Γενικού Γραμματέα, κ. Ευάγγελου Καπετάνιου) και στο οποίο περιγράφουμε αναλυτικά τις ενέργειες που έχουμε κάνει για να αποφύγουμε το ημερήσιο πρόστιμο των 30.000 ευρώ, που θα έπεφτε στα κεφάλια των Ζακυνθινών.
Επισημαίνουμε ότι το έγγραφό μας έχει κοινοποιηθεί στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή, στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Φάμελλο, στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, και στον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Λευτέρη Νιοτόπουλο, και αναφέρονται τα κάτωθι:

"Κύριε Γενικέ, όπως αρκετές φορές σας έχω αναφέρει ο σταθερός και μόνιμος προσανατολισμός, από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ήταν και παραμένει η επίλυση του σοβαρότατου για τη Ζάκυνθο ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η επίλυση αυτή δεν αφορά στην αποσόβηση και μόνο του προστίμου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και στο ότι οφείλω να ενεργήσω έτσι ώστε οι ζακυνθινοί συμπολίτες μου να δουν και να εντάξουν στην καθημερινότητά τους ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, έτσι ακριβώς όπως προδιαγράφηκε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό και στο Τοπικό μας Σχέδιο.

Το ζήτημα του χώρου εγκατάστασης της Μεταβατικής λύσης μπορεί να ξεκαθαρίστηκε τον Μάρτιο του 2017 στην ουσία όμως η έναρξη των παρεμβάσεων ξεκίνησε με το Πρωτόκολλο Εγκατάστασης το οποίο δόθηκε την 1η Ιουνίου 2017. Γνωρίζεται επίσης ότι, η καθ’ υπόδειξή σας προσπάθεια εγκατάστασης και αδειοδότησης δεματοποιητή στο Σκοπό (ΧΥΤΑ), ουδεμία θετική τύχη είχε. Κατά συνέπεια τα απορρίμματα που παράχθηκαν την θερινή περίοδο, με τουλάχιστον 30 με 40% αύξηση αφίξεων και παραγωγής απορριμμάτων, οφείλαμε με κάποιο τρόπο να τα διαχειριστούμε.

Κατά το χρονικό διάστημα παραμονής του κ. Παναγιωτόπουλου στη Ζάκυνθο θεωρώ ότι αντιλήφθηκε και αυτός ότι οι αντιστάσεις και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντήσαμε και συναντούμε είναι δίχως προηγούμενο.

Παρόλα αυτά όμως, όπως οφείλαμε, προβήκαμε σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους και της χρηστής διοίκησης, με τον καλύτερο και συντομότερο δυνατό τρόπο, στην σύνταξη Τεχνικών Μελετών, διαγωνισμών και προκηρύξεων, και με τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην δημιουργία κατάλληλης υποδομής στο χώρο, εναρμονισμένη με τους περιβαλλοντικούς όρους ώστε να υποδεχθεί την επεξεργασία των απορριμμάτων του νησιού. Και βέβαια η διαδικασία αυτή, για όποιον γνωρίζει από κοντά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει καθυστερήσεις, πισωγυρίσματα, αναβολές. Υπάρχουν άνθρωποι, μηχανήματα, επιχειρήσεις, που εργάζονται ακατάπαυστα έτσι ώστε όλα να γίνουν όπως πρέπει, και οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει με σύννομο και ορθό τρόπο να πληρώνονται από το περιορισμένης δυνατότητας ταμείο του Δήμου μας.

Προσπερνώ τις ανώνυμες απειλές και εκβιασμούς κατά υπαλλήλων του Δήμου και του ΦοΔΣΑ, τις δολιοφθορές και πυροβολισμούς κατά του εξοπλισμού που λειτουργούσαν στο χώρο, για να σταθώ στο γεγονός ότι σύσσωμο το Δημοτικό μας Συμβούλιο καταδικάζει όλους αυτούς που εκφοβίζουν και παίζουν με τις τύχες της Ζακύνθου και των πολιτών της. Σύσσωμο επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο της Ζακύνθου αγωνιά όχι μόνο για το χρόνο λειτουργίας της Μονάδας αλλά και για την υποδειγματική κατασκευή του και λειτουργία.

Στους ελάχιστους αυτούς μήνες από τον Ιούνιο του 2017, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζετε, δώσαμε μια ακόμα μάχη με αίσιο αποτέλεσμα, την ένταξη του οριστικού έργου στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, όπου και σύντομα ξεκινούν και οι πρώτες δημοπρατήσεις.

Παραμένουν μικρά ακόμα ζητήματα και εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν. Σε αυτά τα πλαίσια ο ΦοΔΣΑ του Δήμου μας ζήτησε την συμβολή σας. Είστε ο Συντονιστής της Γενικής Γραμματείας για τη διαχείριση των αποβλήτων στη χώρα μας. Παραμένει στη δικιά σας κρίση αν επιθυμείτε να μεταβείτε, έστω και για μερικές ώρες, στο νησί που αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπου δύο φορές σε διάστημα ενός χρόνου κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να ενημερωθείτε και αν μπορείτε να συμβάλλετε στην προσπάθεια.

Στα πλαίσια της άμεσης και συνεχής ενημέρωσής σας, από τον ΦοΔΣΑ σας έχουν αποσταλεί τα παρακάτω πρωτόκολλα εγγράφων από 1η Ιουνίου 2017 (ημέρα έκδοσης πρωτοκόλλου εγκατάστασης) :8-6-2017 το αριθμ. Πρωτ. 880,23-6-2017 το αριθμ. Πρωτ. 969,6-7-2017 το αριθμ. Πρωτ.1045,6-7-2017 το αριθμ. Πρωτ. 1047,το αριθμ. Πρωτ. 1186,12-10-2017 το αριθμ. Πρωτ.1607,12-10-2017 το αριθμ. Πρωτ. 1608,18-10-2017 το αριθμ. Πρωτ. 1646,8-11-2017 το αριθμ. Πρωτ. 1792.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας της ενδιάμεσης λύσης για τα απορρίμματα και παύσης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ζακύνθου, σας ενημερώνουμε ότι :

Με μέσα του Δήμου έχουν ήδη γίνει εργασίες αποκατάστασης στο ΧΥΤΑ, καθώς λειτουργεί η μονάδα βιολογικής επεξεργασίας των στραγγισμάτων, και έχει κατατεθεί πρόταση στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων ύψους 700.000€ για εργασίες αποκατάστασης και αναμένεται η έγκριση του προγράμματος και υλοποίησής του μέσα στο 2018.

Ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας για την ενδιάμεση λύση αναφέρεται, το αργότερο, η 30η Νοεμβρίου 2017. Έχει κατατεθεί Φάκελος για την έκδοση σχετικής Άδειας Εγκατάστασης της Μονάδας στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση ή πληροφορία".

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου

Παύλος Κολοκοτσάς

Τμήμα πολιτισμού Δήμου Zακύνθου

Το Σάββατο 11/03/2017 είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια εξαιρετική μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. Εμπνευστές και εκτελεστές ο Vaghinak Galoyan (Cello) και ο Διονύσης Σεμιτέκολος (Πιάνο), δύο έξοχοι μουσικοί ένωσαν την τέχνη τους και ερμήνευσαν έργα των Johann Sebastian Bach (1685-1750), Johannes Brahms (1833-1897) και Claude Debussy (1862-1918).Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε σονάτες από τις σπουδαιότερες δημιουργίες τους για τσέλο και πιάνο. Δύο όργανα επί ίσοις όροις με το ζεστό και βαθύ ηχόχρωμα του Cello που αναδείκνυε και εμπλούτιζε συνεχώς τις μελωδίες που έπαιζε το πιάνο. Μια βραδιά με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους φίλους της κλασσικής μουσικής . Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της βραδιάς.

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τη συνάντησή του με τους κ.κ. Γιαννάκη και Ποταμίτη

Τον "δράκο" του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, βράβευσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως αθλητές σαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη είναι παράδειγμα προς μίμηση, διότι έχουν πολύ καλή συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα.

Έγινε συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές του νησιού, στην οποία παρών ήταν και ο Ζακυνθινός επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΑΟ Κατασταρίου, κ. Αντώνης Ποταμίτης, ο οποίος συνόδευε τον κ. Γιαννάκη.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετά έργα στο δημοτικό στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών, όπως είναι ο φωτισμός και το ταρτάν, ενώ προχωρά και η ανέγερση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ Τ11.

Ο κ. Γιαννάκης ανέφερε πως είναι στη διάθεση του Δήμου Ζακύνθου για να βοηθήσει με την εμπειρία που έχει στην κατασκευή των αθλητικών υποδομών και πρόσθεσε πως το νησί χρειάζεται προπονητικό κέντρο και μια χαρτογράφηση των αναγκών που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο κ. Ποταμίτης συμπλήρωσε πως προσφέρεται να φτιάξει γήπεδο στο Καταστάρι, καθώς και να συνδράμει για να γίνει πλήρως λειτουργικό το γήπεδο της ΕΠΣ στο Γαϊτάνι, ζητώντας ταυτόχρονα τη συνεργασία του Δήμου για να προχωρήσουν τάχιστα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, αίτημα που αποδέχθηκε ο Δήμαρχος.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο διάστημα και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για την τοποθέτηση του αγάλματος "Το πνεύμα της θλίψης"

Στην τοποθέτηση του αγάλματος "Το πνεύμα της θλίψης" του γλύπτη Ιωάννη Βιτσάρη προχώρησε ο Δήμος Ζακύνθου σε εγκεκριμένο σημείο (πεζόδρομος Κ. Ξένου, παραπλεύρως του κτηρίου του Ούγκο Φώσκολο). Η διαδικασία αυτή έγινε σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το άγαλμα βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ζακύνθου, όπου φυλάσσονταν και για τη μεταφορά του συνέβαλλαν η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος. Ο Δήμος Ζακύνθου ευχαριστεί την προισταμένη της 20ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κ. Χριστίνα Μερκούρη, και ειδικά τον υπάλληλο της συγκεκριμένης αρχαιολογικής υπηρεσίας, κ. Βασίλη Σαρρή, που η συμβολή του ήταν καθοριστική.

Από κει και πέρα ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Σύλλογο Φίλων "Ούγκο Φώσκολο", τον Δήμο της Παβίας και το Πανεπιστήμιο της συγκεκριμένης Ιταλικής πόλης, υλοποιεί τάχιστα τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Μουσείου με κατάλληλο εξοπλισμό και χειρόγραφα του Ούγκο Φώσκολο.

Παράλληλα θα γίνει ό,τι άλλο απαιτείται για την πλήρη οργάνωση ενός σύγχρονου μουσείου που θα είναι επισκέψιμος χώρος απ´ όλο τον κόσμο.