Προειδοποίηση
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64
 • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
 • Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

175 - Δήμος Ζακύνθου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ζακύνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΔΒΜ , Ζάκυνθος………/……./ 202..

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ζακύνθου

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ζακύνθου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ζακύνθου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ζακύνθου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΣΕ ΩΡΕΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

1

Εκπαίδευση Μεταναστών Επίπεδο Α2: Απευθύνεται σε όσους έχουν κατακτήσει, σε επίπεδο αρχαρίων, όλες τις γλωσσικές δεξιότητες της ελληνική γλώσσας

175

Χ

2

Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1)

25

 

Χ

3

Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)

25

Χ

4

Τσιγγάνοι – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή

25

Χ

5

Διαδικτυακή προβολή και διαχείριση επιχείρησης τουριστικών υπηρεσιών

25

Χ

6

Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν

25

Χ

7

Βασικά Αγγλικά Α1

50

Χ

8

Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση)

50

χ

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Ειδικά για τα τμήματα που υλοποιούνται μέσω δια ζώσης παρακολούθησης, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapidtest ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ. : 2695361374

Ταχ. Διεύθυνση: Κτηριο Ξενια 1ος οροφος

Email: semkdbmdimzak@gmail.com                               

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επανέναρξη από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, των υποστηρικτικών μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά Ρομά Δημοτικού και Γυμνασίου

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διεύθυνση Πρόνοιας, Κοινωνικών Υποθέσεων

Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς

Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

Τμήμα Κοιν. Πρόνοιας & Κοιν. Πολιτικής

Τηλ. Επικ. 2695362 – 174, - 175, -176

Ζάκυνθος, 22/11/2021

Αρ. Πρωτ. ΔΥ

        

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επανέναρξη από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, των υποστηρικτικών μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά Ρομά Δημοτικού και Γυμνασίου

Το Παράρτημα για τους Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ζακύνθου, ανακοινώνει την επανέναρξη από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, των υποστηρικτικών μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά Ρομά Δημοτικού και Γυμνασίου για όλο το σχολικό έτος 2021-2022.

Η δράση αυτή είχε διακοπεί λόγω των επαναλαμβανόμενων lock down του 2020. Τα μαθήματα θα είναι δίωρα και θα γίνονται, απογευματινές ώρες, δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 36 Μαθητές και Μαθήτριες Ρομά διαφόρων σχολείων του Νησιού.

Κύριες Υπεύθυνες για την οργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή της ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθητών είναι οι κα Τσιροπούλου Αναστασία και η κα Παράσχη Διονυσία (Παιδαγωγοί του Κέντρου Κοινότητας)

Ενδέχεται αυτή η δράση να πλαισιωθεί και με εθελοντές εκπαιδευτικούς, όπως και στο παρελθόν.  

Το εκπαιδευτικό - διδακτικό μέρος της δράσης θα εμπλουτιστεί με παράλληλες εμβόλιμες δραστηριότητες από Κοινωνικούς Λειτουργούς, της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ζακύνθου.

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διεύθυνση Πρόνοιας, Κοινωνικών Υποθέσεων

Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς

Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

Τμήμα Κοιν. Πρόνοιας & Κοιν. Πολιτικής

Τηλ. Επικ. 2695362 – 174, - 175, -176

Ζάκυνθος, 19/11/2021

Αρ. Πρωτ. ΔΥ

        

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τη σημερινή (19/11/2021)

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών

Δυστυχώς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνει ένα παιδί από βία ή αμέλεια παρά από ατύχημα. Ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι πάνω από το 80% των θυτών είναι οι ίδιοι οι γονείς του θύματος.

Επίσης, είναι λυπηρό ότι παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν σκοπό ούτε θέλουν να βλάψουν τα παιδιά τους, πολλοί καταλήγουν να τα κακοποιούν λόγω σύγχυσης επειδή δεν γνωρίζουν τι δυνατότητες και τι ανάγκες έχει το παιδί σε κάθε ηλικία. Ακόμα δυσκολεύονται στο να ανταποκριθούν σωστά στη διαφορετική συμπεριφορά του παιδιού όσο μεγαλώνει και επίσης, πολλοί γονείς αγνοούν τις κατάλληλες ή εναλλακτικές μεθόδους για να πειθαρχούν με θετικό και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά τους με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να καταφεύγουν σε ακατάλληλες και άγριες μεθόδους όπως η σωματική βία.

Όλοι οι γονείς, πρέπει να έχουν κατά νου ότι εκτός από την υποχρέωσή τους να διασφαλίζουν τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών τους, σε κάθε περίσταση, θα πρέπει να γίνονται το παράδειγμα για τα παιδιά τους αποφεύγοντας τη βία μαθαίνοντας τα παιδιά πως η βία δεν είναι υγιής τρόπος επίλυσης των διαφορών ή διαφωνιών.

Ρόλο στην πρόληψη της παιδικής κακοποίησης έχει και η κοινωνία η ίδια, η οποία δεν πρέπει να σιωπά, αλλά να αναφέρει τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης στις αρμόδιες αρχές.

Κακοποίηση, όμως, των παιδιών δεν είναι μόνο η απευθείας άσκηση βίας σε αυτά, αλλά και ο κοινωνικός τους αποκλεισμός, η καταπάτηση των δικαιωμάτων της παιδικής ηλικίας, η φτώχεια κλπ

Η Κοινωνική Υπηρεσία στο Δήμο Ζακύνθου, αυτή καθ’ εαυτή και σε συνάρτηση με τη δράση του Κέντρου Κοινότητας, των Δημοτικών Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Δημ. Κοινωνικό Εστιατόριο, Δημοτ. Κοιν. Συσσίτιο), την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου, έχει στους κεντρικούς στόχους, τόσο την αποτροπή της παιδικής κακοποίησης όσο και τη διασφάλιση και προστασία της παιδικής ηλικίας σε λειτουργική σύμπραξη με προνοιακούς κοινωνικούς θεσμούς της ελληνικής πολιτείας κι σε συνεργασία σε Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές.

Επιπλέον, από χθες ( 18/11/2021 ) εκπρόσωποι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, συμμετέχουν στο Σχέδιο Δράσης της «Ευρωπαϊκής Εγγύησης για τα Παιδιά» ( Child Guarantee ) βάσει του Ν. 4837/2021 που έχει σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών σε ανάγκη, την προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Κάλεσμα συγκέντρωσης μη χρησιμοποιούμενων επιτραπέζιων παιχνιδιών

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διεύθυνση Πρόνοιας, Κοινωνικών Υποθέσεων

Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

Τμήμα Κοιν. Πρόνοιας & Κοιν. Πολιτικής

Τηλ. Επικ. 2695362175

Ζάκυνθος, 18/11/2021

Αρ. Πρωτ. ΔΥ

        

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Κάλεσμα συγκέντρωσης μη χρησιμοποιούμενων επιτραπέζιων παιχνιδιών»

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζακύνθου καλεί τις οικογένειες που διαθέτουν επιτραπέζια παιχνίδια σε καλή κατάσταση και δεν τα χρησιμοποιούν πλέον, να τα προσφέρουν για να χρησιμοποιηθούν σε εκπαιδευτικές, υποστηρικτικές και ψυχαγωγικές δράσεις του Κέντρου Κοινότητας, που θα αφορούν σε παιδιά δημοτικού προερχόμενα από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα και ευρισκόμενα στα όρια της φτώχειας.

Οι προσφορές συγκεντρώνονται:

α) στον 1ο όροφο του «Μικρού Διοικητηρίου», είσοδος από την οδό Τάλμποτ Κεφαλληνού ή

β) στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Κοινωνικών Δομών Αλληλεγγύης ( «Μαθητική Εστία») στην οδό Ν.Τεμπονέρα στο ποτάμι Αγ.Χαραλάμπους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 26953-62175.

Πρόσωπα επικοινωνίας: κες Αναστασία Τσιροπούλου και Διονυσία Παράσχη – Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζακύνθου

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ζάκυνθος, 7/09/2021

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ

Το Παράρτημα για τους Ρομά του Κέντρου Κοινότητας και οι Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ζακύνθου, κάνουν επείγουσα έκκληση σε ιδιοκτήτες οικιών ή διαμερισμάτων προς ενοικίαση για την παροχή μικρής κατοικίας που να δύναται να στεγάσει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο 2022 ευπαθές τετραμελές άστεγο, νοικοκυριό, όπου ένα εκ των μελών του είναι μαθητής με ειδικά προβλήματα κινητικής αναπηρίας, το οποίο ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς χρειάζεται να διαθέτει ασφαλή στέγη, προκειμένου να παρακολουθήσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους τα μαθήματα του σχολείου του.΄

Όποιος ιδιοκτήτης οικίας ή διαμερίσματος προς ενοικίαση ενδιαφέρεται να συνδράμει αυτό το νοικοκυριό μπορεί να τηλεφωνεί στο 269362174 ή 2695362175 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 16 η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διεύθυνση Πρόνοιας,
Κοινωνικών Υποθέσεων,
Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού
Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας,
Κοινωνικής Πολιτικής και
Προστασίας της Δημόσιας Υγείας

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ζάκυνθος, 9-04-2021

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 16 η ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ
ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζακύνθου, επανέρχεται στο
θέμα της επαναλειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη
Ζάκυνθο, υπό το φως των νέων δεδομένων και διαδικασιών που
πρέπει να ακολουθηθούν.
Κατά την περσινή προσπάθεια με την ανακοίνωση εκδήλωσης
ενδιαφέροντος που είχε δημοσιοποιήσει το Κέντρο Κοινότητας,
εκδήλωσαν ενδιαφέρον 12 άτομα, αριθμός μη επαρκής για την
προώθηση των διαδικασιών επαναλειτουργίας του Σχολείου
Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί.
Έτσι, εκ νέου προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι / -ες να
εγγραφούν σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να προσέλθουν στο

[2]

Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζακύνθου (στον 1 ο όροφο στο
«Μικρό Διοικητήριο», οδός Τάλμποτ Κεφαλληνού), κατά τις
εργάσιμες ώρες και μέρες έως και την 16 η Απριλίου, προκειμένου
να καταθέσουν σχετική αίτηση ενδιαφέροντος παρακολούθησης
του ΣΔΕ, προσκομίζοντας:
1. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Άδειας
Διαμονής,
2. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου ή Βεβαίωση εγγραφής σε
Γυμνάσιο και
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2695362175 κα Διονυσία Παράσχη ή
κα Αναστασία Τσιροπούλου, Παιδαγωγοί Κέντρου Κοινότητας
Δήμου Ζακύνθου
Υπενθυμίζεται ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει τη
δυνατότητα να ολοκληρώσει κάποιος την 9ετή υποχρεωτική
εκπαίδευση, ακόμα και αν έχει εγκαταλείψει το σχολείο εδώ και
αρκετά χρόνια.
Το ΣΔΕ έχει πρωταρχικό του στόχο την καταπολέμηση των
ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς επίσης και
την μετέπειτα ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης, παρέχοντας
ένα ευέλικτο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων που άφησαν για
οποιοδήποτε λόγο το σχολείο πριν ακόμη ολοκληρώσουν τα 9
χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης σε αυτό. Το Σχολείο Δεύτερης
Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες να φοιτήσουν για
18 μήνες σε συνολικά 2 κύκλους σπουδών, με την ολοκλήρωση
των οποίων οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τίτλο σπουδών ισότιμο
με το Απολυτήριο Γυμνασίου.
Ο βασικός πυρήνας του προγράμματος σπουδών συγκροτείται
από το γλωσσικό, τον αριθμητικό, τον πληροφορικό, τον
κοινωνικό, τον αγγλικό, τον περιβαλλοντικό και τον
επιστημονικό γραμματισμό, όπως επίσης και την πολιτισμική και
αισθητική αγωγή. Το πρόγραμμα συμβάλλει με αυτό τον τρόπο

[3]

συνολικά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της
αυτοεκτίμησης των σπουδαστών μέσω της απόκτησης
σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων. Ο σπουδαστής του ΣΔΕ
μπορεί να συνεχίσει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ,
Γενικό Λύκειο).

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 
   

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διεύθυνση Πρόνοιας,                                                              

Κοινωνικών Υποθέσεων,                                                        

Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού

Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας,

Κοινωνικής Πολιτικής και

Προστασίας της Δημόσιας Υγείας

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

                                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ζάκυνθος, 23-03-2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζακύνθου, επανέρχεται στο θέμα της επαναλειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζάκυνθο, υπό το φως των νέων δεδομένων και διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν.

Κατά την περσινή προσπάθεια με την ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιοποιήσει το Κέντρο Κοινότητας, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 12 άτομα, αριθμός μη επαρκής για την προώθηση των διαδικασιών επαναλειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί.

Έτσι, εκ νέου προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι / -ες να εγγραφούν σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζακύνθου    (στον 1ο όροφο στο «Μικρό Διοικητήριο», οδός Τάλμποτ Κεφαλληνού), κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες έως και την 9η Απριλίου, προκειμένου να καταθέσουν σχετική αίτηση ενδιαφέροντος παρακολούθησης του ΣΔΕ, προσκομίζοντας:

1. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Άδειας Διαμονής,

2. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου ή Βεβαίωση εγγραφής σε Γυμνάσιο και

3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2695362175 κα Διονυσία Παράσχη ή κα Αναστασία Τσιροπούλου, Παιδαγωγοί Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζακύνθου

Υπενθυμίζεται ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει κάποιος την 9ετή υποχρεωτική εκπαίδευση, ακόμα και αν έχει εγκαταλείψει το σχολείο εδώ και αρκετά χρόνια.

Το ΣΔΕ έχει πρωταρχικό του στόχο την καταπολέμηση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς επίσης και την μετέπειτα ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης, παρέχοντας ένα ευέλικτο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων που άφησαν για οποιοδήποτε λόγο το σχολείο πριν ακόμη ολοκληρώσουν τα 9 χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης σε αυτό. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες να φοιτήσουν για 18 μήνες σε συνολικά 2 κύκλους σπουδών, με την ολοκλήρωση των οποίων οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τίτλο σπουδών ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου.

Ο βασικός πυρήνας του προγράμματος σπουδών συγκροτείται από το γλωσσικό, τον αριθμητικό, τον πληροφορικό, τον κοινωνικό, τον αγγλικό, τον περιβαλλοντικό και τον επιστημονικό γραμματισμό, όπως επίσης και την πολιτισμική και αισθητική αγωγή. Το πρόγραμμα συμβάλλει με αυτό τον τρόπο συνολικά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των σπουδαστών μέσω της απόκτησης σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων. Ο σπουδαστής του ΣΔΕ μπορεί να συνεχίσει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διεύθυνση Πρόνοιας,
Κοινωνικών Υποθέσεων,
Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού
Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας,
Κοινωνικής Πολιτικής και
Προστασίας της Δημόσιας Υγείας

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ζάκυνθος, 23-03-2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ

ΦΟΙΤΗΣΗ

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζακύνθου, επανέρχεται στο
θέμα της επαναλειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη
Ζάκυνθο, υπό το φως των νέων δεδομένων και διαδικασιών που
πρέπει να ακολουθηθούν.
Κατά την περσινή προσπάθεια με την ανακοίνωση εκδήλωσης
ενδιαφέροντος που είχε δημοσιοποιήσει το Κέντρο Κοινότητας,
εκδήλωσαν ενδιαφέρον 12 άτομα, αριθμός μη επαρκής για την
προώθηση των διαδικασιών επαναλειτουργίας του Σχολείου
Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί.
Έτσι, εκ νέου προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι / -ες να
εγγραφούν σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να προσέλθουν στο
Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζακύνθου (στον 1 ο όροφο στο
«Μικρό Διοικητήριο», οδός Τάλμποτ Κεφαλληνού), κατά τις
εργάσιμες ώρες και μέρες έως και την 9 η Απριλίου, προκειμένου

[2]

να καταθέσουν σχετική αίτηση ενδιαφέροντος παρακολούθησης
του ΣΔΕ, προσκομίζοντας:
1. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Άδειας
Διαμονής,
2. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου ή Βεβαίωση εγγραφής σε
Γυμνάσιο και
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2695362175 κα Διονυσία Παράσχη ή
κα Αναστασία Τσιροπούλου, Παιδαγωγοί Κέντρου Κοινότητας
Δήμου Ζακύνθου
Υπενθυμίζεται ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει τη
δυνατότητα να ολοκληρώσει κάποιος την 9ετή υποχρεωτική
εκπαίδευση, ακόμα και αν έχει εγκαταλείψει το σχολείο εδώ και
αρκετά χρόνια.
Το ΣΔΕ έχει πρωταρχικό του στόχο την καταπολέμηση των
ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς επίσης και
την μετέπειτα ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης, παρέχοντας
ένα ευέλικτο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων που άφησαν για
οποιοδήποτε λόγο το σχολείο πριν ακόμη ολοκληρώσουν τα 9
χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης σε αυτό. Το Σχολείο Δεύτερης
Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες να φοιτήσουν για
18 μήνες σε συνολικά 2 κύκλους σπουδών, με την ολοκλήρωση
των οποίων οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τίτλο σπουδών ισότιμο
με το Απολυτήριο Γυμνασίου.
Ο βασικός πυρήνας του προγράμματος σπουδών συγκροτείται
από το γλωσσικό, τον αριθμητικό, τον πληροφορικό, τον
κοινωνικό, τον αγγλικό, τον περιβαλλοντικό και τον
επιστημονικό γραμματισμό, όπως επίσης και την πολιτισμική και
αισθητική αγωγή. Το πρόγραμμα συμβάλλει με αυτό τον τρόπο
συνολικά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της
αυτοεκτίμησης των σπουδαστών μέσω της απόκτησης
σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων. Ο σπουδαστής του ΣΔΕμπορεί να συνεχίσει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ,

Γενικό Λύκειο).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ-

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4

της υπ. αρ. 33862/6-05-2019 ΚΥΑ

Ζάκυνθος, 19/02/2021

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

–ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ-

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία της διαδικασίας για καταβολή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 600 € για ζημίες σε βοηθητικούς χώρους/αποθήκες, πρώτων και κύριων κατοικιών από το μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»

ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ / ΑΠΟΘΗΚΕΣ

ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ

Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση δεν αφορά σε ζημίες

σε μάντρες, περιφράξεις, χαγιάτια, υπόστεγα (λότζες) κλπ

Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη 4/02/2021 ο Δήμος Ζακύνθου, άνοιξε τη διαδικασία που αφορά στην οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών των οποίων η πρώτη κατοικία επλήγη από φυσική καταστροφή, και για την οποία θα δοθεί επίδομα (600 €) στα νοικοκυριά των οποίων οι βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές του μεσογειακού κυκλώνα ΙΑΝΟΣ στις 18 και 19/9/2020. Μέχρι και την 18η Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί με πλήρη δικαιολογητικά 160 περιπτώσεις.

Για τους δημότες οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση στο Δήμο Ζακύνθου προκειμένου να δηλώσουν ζημίες στην πρώτη και κύρια κατοικία τους και που βοηθητικοί χώροι/αποθήκες των κύριων κατοικιών τους έχουν υποστεί ζημία η προθεσμία να κάνουν αίτημα για αυτοψία με παράλληλη κατάθεση δικαιολογητικών, λήγει στις 24/02/2021. Παράταση της προθεσμίας δεν πρόκειται να δοθεί λόγω του περιορισμένου χρόνου που έχει απομείνει βάσει των κείμενων διατάξεων

Για την υποβολή του αιτήματός τους μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλέφωνο 2695362118 ή 2695362175 κατά τις ώρες 9:00 έως 14:00 .

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι βοηθητικοί χώροι/αποθήκες να είχαν δηλωθεί στην Εφορία προ της εκδήλωσης του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»

Οι δημότες που είχαν κάνει αιτήσεις στο Δήμο και στις κατοικίες των οποίων έγινε ήδη αυτοψία από τα συνεργεία του Δήμου, δεν χρειάζεται οι ίδιοι να κάνουν καμία ενέργεια ./

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ - Την 24/2/2021 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία της διαδικασίας για καταβολή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης από το μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

–ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ-

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία της διαδικασίας για καταβολή
εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 600 € για ζημίες σε βοηθητικούς χώρους/αποθήκες,
πρώτων και κύριων κατοικιών από το μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»
ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟ
ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ / ΑΠΟΘΗΚΕΣ

ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ
Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση δεν αφορά σε ζημίες
σε μάντρες, περιφράξεις, χαγιάτια, υπόστεγα (λότζες) κλπ

Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη 4/02/2021 ο Δήμος Ζακύνθου, άνοιξε τη διαδικασία που
αφορά στην οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών των οποίων η πρώτη κατοικία επλήγη από
φυσική καταστροφή, και για την οποία θα δοθεί επίδομα (600 €) στα νοικοκυριά των οποίων οι
βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές του
μεσογειακού κυκλώνα ΙΑΝΟΣ στις 18 και 19/9/2020. Μέχρι και την 18 η Φεβρουαρίου, έχουν
καταγραφεί με πλήρη δικαιολογητικά 160 περιπτώσεις.
Για τους δημότες οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση στο Δήμο Ζακύνθου προκειμένου να δηλώσουν
ζημίες στην πρώτη και κύρια κατοικία τους και που βοηθητικοί χώροι/αποθήκες των κύριων
κατοικιών τους έχουν υποστεί ζημία η προθεσμία να κάνουν αίτημα για αυτοψία με
παράλληλη κατάθεση δικαιολογητικών, λήγει στις 24/02/2021. Παράταση της
προθεσμίας δεν πρόκειται να δοθεί λόγω του περιορισμένου χρόνου που έχει απομείνει βάσει
των κείμενων διατάξεων
Για την υποβολή του αιτήματός τους μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλέφωνο 2695362118 ή
2695362175 κατά τις ώρες 9:00 έως 14:00 .
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι βοηθητικοί χώροι/αποθήκες να είχαν δηλωθεί στην Εφορία
προ της εκδήλωσης του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»
Οι δημότες που είχαν κάνει αιτήσεις στο Δήμο και στις κατοικίες των οποίων έγινε ήδη αυτοψία
από τα συνεργεία του Δήμου, δεν χρειάζεται οι ίδιοι να κάνουν καμία ενέργεια ./

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166