Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
  • Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

172 - Δήμος Ζακύνθου

Απόσπασμα από το πρακτικό της 36ης /30-10-2019 Κατεπείγουσας Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου

Απόσπασμα από το πρακτικό της 36ης /30-10-2019 Κατεπείγουσας Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ψηφοφορίας κατά τις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 (ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ψηφοφορίας κατά τις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 (ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ)

 

Το Πρόγραμμα Ψηφοφορίας για τις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 έχει όπως παρακάτω :
1. Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί την 7η Ιουλίου 2019 ημέρα Κυριακή .
Θα αρχίσει ώρα 07.00 και θα λήξει ώρα 19.00 .
2. Η ψηφοφορία θα γίνει στο κατωτέρω εκλογικό τμήμα που έχει ορισθεί με την αριθμ. 53499/10172/21-06-2019 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για την εκπομπή "My Greek Odyssey"

Γυρίσματα στη Ζάκυνθο πραγματοποιεί τηλεοπτικό συνεργείο της διεθνούς τηλεοπτικής ταξιδιωτικής εκπομπής "My Greek Odyssey", που είναι μια αυστραλιανή παραγωγή εμπνευσμένη, οργανωμένη και χρηματοδοτούμενη από επιτυχημένους Έλληνες ομογενείς.

Στο νησί μας για αυτόν τον σκοπό βρίσκονται ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας και παρουσιαστής της εκπομπής, κ. Peter Maneas  και ο παραγωγός-σκηνοθέτης, κ. Alex Begetis, οι οποίοι ήρθαν με το σκάφος "Μια ζωή" και θα μείνουν στη Ζάκυνθο έως τις 20 Αυγούστου.

Η εκπομπή έχει σαν στόχο να αναδείξει τις ομορφιές και τον πολιτισμό του νησιού μας και θα προβληθεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας, της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Κίνας. Παράλληλα, φωτίζει πτυχές της θρησκευτικής παράδοσης, των τοπικών προϊόντων, της μουσικής παράδοσης, των γεύσεων και των εθίμων.

Η παραγωγή έχει ήδη έρθει σε επαφή και συνεργάζεται για τις ανάγκες των γυρισμάτων με τις Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα με τα Υπουργεία Τουρισμού, Πολιτισμού και Εθνικής Άμυνας, με τη Διεύθυνση του ΕΟΤ, αλλά και με την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι παραγωγοί της εκπομπής συνεργάζονται με τον Δήμο Ζακύνθου (Γραφείο Τουρισμού) και επισκέπτονται, μεταξύ άλλων, διάφορα αξιοθέατα του τόπου μας, όπως είναι το "Ναυάγιο", οι Γαλάζιες Σπηλιές, το Κερί, η Μπόχαλη, το Μαραθονήσι, το Καμπί, τις πλατείες Διονυσίου Σολωμού και Αγίου Μάρκου και τα Μουσεία Σολωμού και Βυζαντινό.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή και μίλησε για τις ομορφιές του τόπου μας και τα αγροτικά προϊόντα. Τόνισε, δε, πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στον φιλόξενο τόπο μας.

Ο κ. Κολοκοτσάς πλαισιώθηκε από παιδιά της Στ' 2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, που συμμετείχαν στην εκπομπή τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τις ενέργειες που έγιναν τις ημέρες του Αγίου

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου και στα τεχνικά συνεργεία, τους υπαλλήλους του Συνδέσμου Καθαριότητας για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, καθώς και τη Δημοτική Αστυνομία, που παρά τα μεγάλα προβλήματα σε εξοπλισμό και έλλειψη προσωπικού, για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό της πόλης, αλλά και των τουριστικών περιοχών.

Συμβάλλαμε ως Δήμος στον λαμπρό εορτασμό του Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, και της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ευχαριστώ επίσης τους εργαζόμενους στο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Αλυκών, κ. Νίκο Πέττα, για τη φιλοξενία και την παροχή γευμάτων στο άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας της 117 πτέρυγας μάχης και σε αστυνομικούς υπαλλήλους που ήρθαν από άλλες περιοχές της Ελλάδος, ύστερα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου η οποία παραχώρησε τα τρόφιμα για να καλυφθεί η συγκεκριμένη ανάγκη.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, με τον οποίο έχουμε άριστη και εποικοδομητική συνεργασία. Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, κ. Λευτέρη Νιοτόπουλου, και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκου Τσίπηρα, συζητήσαμε για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά έργα μετά και τις πρόσφατες πυρκαγιές, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση και το θέατρο.

Συνεχίζουμε το έργο μας, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες και τις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουμε. Ο Ζακυνθινός λαός μας τίμησε και είναι εκείνος που θα μας κρίνει. Δεν επηρεαζόμαστε από μικροπολιτικές τακτικές και θεσμικές εκτροπές.

Χρόνια πολλά σε όλους. Ο Άγιος της συγγνώμης θα μας διδάσκει πάντα και θα μας οδηγεί.

                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

                                    ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ

Επιστολή του Δημάρχου Ζακύνθου στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ" τον Οκτώβριο του 1999

"Αγαπητέ Κώστα,

Αρχές Οκτωβρίου 1999, πρωινό εργάσιμης ημέρας χτυπά το τηλέφωνό μου πολλές φορές με ανταποκριτές φίλους Ζακυνθινούς, ανάμεσα σε αυτούς συμμαθήτριες του Γυμνασίου, η Σούλα του Βασίλη του Μπάστα και η Μαρία Κεφαλληνού.

Αρχίζουν να μου διαβάζουν το από 26 Σεπτεμβρίου 1999 δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερη Άποψη" του εκδότη, δημοσιογράφου και φίλου, Κώστα Μαλαπέτσα.

Η φωνή τρέμει όταν μου διαβάζουν και σε λίγο διακόπτεται από δάκρυα συγκίνησης για το συμμαθητή τους. Το δημοσίευμα γραμμένο από έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο που ξέρει να τιμά, να ξεχωρίζει τους ανθρώπους που τιμούν τη Ζάκυνθο και που η Ζάκυνθος, ο μοναδικός έρωτάς τους, τους συγκλονίζει.

Αγαπητέ Κώστα, αισθάνομαι ευτυχής που ο Θεός και ο Άγιος Διονύσιος μας επιφύλαξε μια κοινή τύχη να γεννηθούμε στη Ζάκυνθο, να μεγαλώσουμε με την ευαισθησία, το ρομαντισμό και τη ντομπροσύνη του γνήσιου Ζακυνθινού, κι αφού μας αξίωσε να οπλιστούμε με γνώσεις, πείρα και λοιπές δυνάμεις, ένωσε τους δρόμους μας για μια Ζάκυνθο ωραία και μοναδική, που οι άνθρωποί της θα ζουν με αγάπη και κοινωνική ευαισθησία.

Αγαπητέ Κώστα, είχα την τύχη λίγες φορές να συναντηθούμε στο νησί μας και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας για το μεγάλο ερωτά μας τη Ζάκυνθο και το λέω αυτό με ανάμεικτα συναισθήματα, γιατί η αγάπη των Ζακυνθινών με αναγκάζει να μη μπορώ να βλέπω τους φίλους που θέλω, ακόμα και την ίδια μου την οικογένεια.

Κώστα, ξεκίνησα από το Βασιλικό με όνειρα και ευαισθησία. Την απόσταση Βααιλικό-Χώρα (10 χιλιόμετρα) την έκανα πολλές φορές με τα πόδια. Από μικρός ήμουν γεμάτος ευαισθησίες για τους πιο αδύνατους και αδικημένους από τη ζωή. Ευαίσθητος προς τους γέροντες και τους συμμαθητές που υστερούσαν, επαναστατούσα με τις αδικίες κάποιων δασκάλων-καθηγητών, που έβλεπα ως νέος, το παιδί του δικηγόρου-υπαλλήλου να λέει το ίδιο μάθημα με το παιδί του αγρότη και ο βαθμός να διαφέρει δύο έως τρεις βαθμούς.

Μπήκα στον προσκοπισμό και έφτασα Υπαρχηγός Ανιχνευτών. Δεκαοκτώ χρόνων μπήκα στη Σχολή Ευελπίδων είχα ήδη πάρει το δρόμο ως άνθρωπος και επαγγελματίας. Η σκέψη μου ήταν πάντα στη Ζάκυνθο κι όταν συναντούσα Ζακυνθινό για μένα ήταν ο αδελφός, ο φίλος, ο Άγιος Διονύσιος. Κώστα ό,τι έκανα ή θα κάνω για τη Ζάκυνθο ήταν και θα είναι η ίδια μου η ζωή. Και πάντα ανιδιοτελώς.

Ο Άγιος Διονύσιος με βοήθησε και με αξίωσε να υλοποιήσω όλους τους στόχους της ζωής μου, επαγγελματικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, οικογενειακούς και περιβαντολλογικούς, με όραμα πάντα μια Ωραία και Μόνη Ζάκυνθο.

Γύρισα όλο τον κόσμο και ταξίδεψα σε όλες τις Ηπείρους. Ένιωσα παντού την αγάπη των ανθρώπων γιατί για μένα η ανθρώπινη προσωπικότητα δεν έχει χρώμα, ηλικία, φύλο, καταγωγή. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχω πάρει πολλούς επαίνους, παράσημα, τίτλους, αξιώματα. Για μένα αξία έχει μόνο η αγάπη των Ζακυνθινών.

Θέλω να σε διαβεβαιώσω αλλά κι όλες τις μανάδες κι αδελφές κάθε Ζακυνθινόπουλου, που υπηρετεί ή θα υπηρετήσει μελλοντικά στο στρατό, ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους σαν πατέρας, φίλος κι αδελφός.

Οι ανάγκες της πατρίδας μας είναι συγκεκριμένες στα ανατολικά μας σύνορα. Θα είμαι πάντα ειλικρινά μαζί τους και πάντα, ημέρα και νύχτα, θα ξαγρυπνώ γι αυτούς. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει στο χώρο του ο Παύλος Κολοκοτσάς δεν θα μπορεί να το κάνει ο Θεός και ο Άγιος Διονύσιος. Να με ενοχλούν ημέρα και νύχτα, γιατί έχω χιλιάδες παιδιά που ασχολούμαι για μια ηθική συμπαράσταση σαν δικός τους άνθρωπος.

Σε ευχαριστώ και εύχομαι ο Θεός και ο Άγιος Διονύσιος να σου δίνει δύναμη και το όραμά μας για μια Ωραία και Μοναδική Ζάκυνθο, όπου η αγάπη και η κοινωνική ευαισθησία θα γίνουν πραγματικότητα στην Ανατολή του 21ου αιώνα".

Με βάση αυτή την επιστολή θέλω να επισημάνω, πως ως Δήμαρχος Ζακύνθου έχω τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για μια καλύτερη Ζάκυνθο.

Παρά τον... "μπουχό" που έχει σηκωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον μου, τονίζω πως καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και ότι συνεχίζω να λειτουργώ ανιδιοτελώς και να παλεύω για να αποκτήσει το νησί μας όλα όσα του αξίζουν.

Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως η αλήθεια θα λάμψει.