A+ A A-

Απάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου σε δημοσίευμα για τις Φιλαρμονικές Αλυκών και Αρκαδίων

Δημοσιεύτηκε: 17/7//2015 13:06 | Διαβάστηκε 2065 φορές

Με λύπη μας είδαμε στον τοπικό Τύπο (εφημερίδα "Ημέρα") ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή βάζει λουκέτο στις φιλαρμονικές Αλυκών και Αρκαδίων, πληροφορία που είναι ανυπόστατη και ψευδής.

Θα παρακαλούσαμε τα ΜΜΕ όταν θέλουν να γράφουν ένα άρθρο, να ζητούν τη γνώμη και την άποψη είτε του Δημάρχου Ζακύνθου, κ. Παύλου Κολοκοτσά, είτε των αρμόδιων Αντιδημάρχων (εάν δεν το γνωρίζετε, να σας πληροφορήσουμε πως για τα θέματα πολιτισμού υπεύθυνος είναι ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων, κ. Ιωάννης Κόκλας). Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο συντάκτης του άρθρου φιλοξένησε μόνο πληροφορίες από τη μία πλευρά, με αποτέλεσμα να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουμε τα εξής: Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει τις Φιλαρμονικές των Αλυκών και του Αρκαδίων, αλλά αντίθετα θα τις καταστήσει νομίμως λειτουργικές με συγκεκριμένο σχέδιο, καθ´ ότι όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, ο αρχιμουσικός στην μπάντα του Κατασταρίου, κ. Κλάδης, είναι συνταξιούχος, ενώ η αρχιμουσικός της μπάντας Αρκαδίων, κ. Γιακουμέλου, είναι δημόσιος υπάλληλος και εργάζεται σε σχολείο. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται να έχουν εργασιακή σχέση με τον Δήμο που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Εξάλλου, το ίδιο είχε συμβεί και κάποια χρόνια πριν, όταν ο τότε υπάλληλος του Δήμου και σημερινός αρχιμουσικός, κ. Κλάδης, είχε αντικαταστήσει τον συνταξιούχο, κ. Ταπίνη Νικόλαο (τότε αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Δήμου Ζακυνθίων).

Ο συντάκτης φαίνεται ότι δεν γνωρίζει πως δυστυχώς δεν είναι νόμιμη και δυνατή πλέον η χρηματοδότηση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. από το Δήμο, η οποία φτιάχτηκε το 2013 με σκοπό τη διατήρηση των Φιλαρμονικών Αλυκών και Αρκαδίων, πράγμα που δεν επιτεύχθηκε.

Κατά συνέπεια και βάσει του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, έχουμε αποφασίσει ότι υπεύθυνοι αρχιμουσικοί θα είναι: 1) Για τις μπάντες Ζακυνθίων και Αρκαδίων ο κ. Διονύσης Μαλλιάς. 2) Για αυτές του Αρτεμισίων και των Αλυκών, ο κ. Αλέκος Αγαλιώτης. Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Μαλλιάς και Αγαλιώτης είναι δημοτικοί υπάλληλοι αορίστου χρόνου. 3) Σε ό,τι αφορά την μπάντα του Λαγανά παραμένει αρχιμουσικός ο κ. Σταμάτης Φιλιακός, ο οποίος έχει εργασιακή σχέση με δημοτική δομή. Αργότερα και οι τρεις θα πλαισιωθούν με βοηθούς.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου συναντήθηκε με τον κ. Κλάδη και την κ. Γιακουμέλου, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα χρόνια. Τους εξήγησε ότι βάσει νομοθεσίας δεν μπορούν να συνεχίσουν. Οι ίδιοι το αντιλήφθηκαν και δεν προέβαλλαν καμία αντίρρηση επ´ αυτού.

Από κει και πέρα οι κ.κ. Μαλλιάς και Αγαλιώτης επικοινώνησαν με τους αρχιμουσικούς Αλυκών και Αρκαδίων, προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να γίνει εκ των πραγμάτων επιστροφή του συνόλου του εξοπλισμού των δύο αυτών φιλαρμονικών (στολές, μουσικά όργανα, βιβλία, κ.λ.π.), που είχαν χρεωθεί ο κ. Κλάδης και η κ. Γιακουμέλου. Τονίζουμε ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να μαθαίνουν μουσική στις περιοχές τους. Συνεπώς, δεν κλείνει απολύτως τίποτα!

Ενημερώνουμε επίσης πως προχωράμε τη διαδικασία για την προμήθεια στολών στη Φιλαρμονική Αρτεμισίων. Ως εκ τούτου, η ευαισθησία μας για τον πολιτισμό δεν αμφισβητείται ούτε κατ´ ελάχιστον και προετοιμαζόμαστε μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για την εκδήλωση του 2016 (επέτειος 200 χρόνων από την ίδρυση της πρώτης μπάντας της Ζακύνθου και της Ελλάδος το 1816).

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166