A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τις εκδηλώσεις που έγιναν στη Ζάκυνθο το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: 16/5//2016 14:46 | Διαβάστηκε 2435 φορές

Το τριήμερο από 13 έως και 15 Μαίου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις στον τόπο μας, όπως: Η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος βόλεϊ κορασίδων στο γήπεδο της Παναγούλας, η πανελλήνια συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στο ξενοδοχείο "ΕΛΕΟΝ", η γιορτή των 100 χρόνων προσκοπισμού στην αίθουσα της "Λέσχης ο Ζάκυνθος", καθώς και η πανελλήνια συνάντηση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) στο ξενοδοχείο "Παλατίνο".
Οι παραπάνω εκδηλώσεις, στις οποίες είχε ενεργό συμμετοχή ο Δήμος Ζακύνθου, προέβαλαν τη Ζάκυνθό μας πανελληνίως και διεθνώς, και οι αθλητές, οι σύνεδροι και οι λοιποί επισκέπτες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων, όσο και για τη φιλοξενία της Ζακύνθου.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή, και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, που επέλεξαν τη Ζάκυνθο για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων.
Επίσης, συγχαίρω και ευχαριστώ την ομάδα συνεργασίας ΣΕΟ και την υπεύθυνη, κ. Αλέκα Μάργαρη, για την πανελλήνια συνάντηση Οδηγισμού στη Ζάκυνθο, καθώς και την άψογη διεξαγωγή της συνάντησης.
Ευχαριστώ θερμά το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη διεξαγωγή στο νησί μας του πανελληνίου συνεδρίου τους και τέλος τον αδελφό μου πρόσκοπο και φίλο, κ. Βασίλη Μπάστα, για την άρτια οργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας και των χαιρετισμών, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων προσκοπισμού.
Παράλληλα, επιθυμώ επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους επιχειρηματίες (ξενοδόχους) και τους λοιπούς φορείς, που συνετέλεσαν στην άριστη διεξαγωγή των ανωτέρω εκδηλώσεων.
Επιπροσθέτως, κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ και στις συζητήσεις που είχα ως Δήμαρχος με τον Βουλευτή Ζακύνθου και Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Κοντονή, στο περιθώριο των παραπάνω εκδηλώσεων, και οι οποίες αφορούσαν τα έργα αθλητισμού στη Ζάκυνθο, όπως το ταρτάν και ο φωτισμός του δημοτικού σταδίου, στο οποίο ο ανάδοχος του έργου εγκαθίσταται μετά το τέλος του πρωταθλήματος, στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, για το οποίο θα ολοκληρωθεί σύντομα ο φάκελος και θα αποσταλεί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου. Από κει και πέρα, ο φάκελος για το κλειστό κολυμβητήριο θα αποσταλεί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, ενώ υπάρχει πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή του σε περιουσία του Δήμου στο Βανάτο. Συμφωνήθηκε με τον Υφυπουργό να υποβληθεί, με ταχύτατες διαδικασίες, ο σχετικός φάκελος στο Υπουργείο για την υλοποίησή του, μέσω ΣΔΙΤ.
Συζητήθηκε επίσης η ολοκλήρωση του έργου της πλατείας Σολωμού, οι ενέργειες που έγιναν για τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και του μεγάλου χρέους της ΔΕΥΑΖ προς τη ΔΕΗ, το οποίο αντί να μειώνεται, αυξάνεται, λόγω και της οικονομικής αδυναμίας των συμπολιτών μας να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους για το νερό. Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον οι οφειλές ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, συζητήσαμε για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων για την οποία, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, και με αφορμή την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 για την οποία είμαστε έτοιμοι, θα προβούμε στην οριστική επίλυση του προβλήματος, κατασκευάζοντας εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης και ΧΥΤΥ στην Τοπική Κοινότητα Γυρίου (θέση "Λίβας"), ζήτημα το οποίο πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για το καλό της Ζακύνθου. Όλοι μας έχουμε την εντολή από τους συμπολίτες μας να συνεργαστούμε (Βουλευτής, Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, Δήμος και λοιποί φορείς) για την ανάπτυξη του νησιού μας. Τα προβλήματα υποδομών, δυστυχώς, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης του Δήμου, χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166