Προειδοποίηση
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70
 • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
 • Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

Δελτίο Τύπου για επαφές Δημάρχου Ζακύνθου στην Αθήνα και τη συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά

Δημοσιεύτηκε: 14/9//2016 12:20 | Διαβάστηκε 5348 φορές

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του Δήμου Ζακύνθου στο παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού που θα γίνει στην πόλη Zhoushan της Κίνας από 21 έως και 23 Σεπτεμβρίου, για την καλύτερη οργάνωση της όλης προσπάθειας προβολής της Ζακύνθου και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων τόσο με την Κίνα, όσο και με την Κορέα, ο Δήμαρχος, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αντώνη Νικολουδάκη, και τον επιστημονικό συνεργάτη-καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρη Κούτουλα, επισκέφθηκε διαδοχικά τους Πρέσβεις της Κορέας και της Κίνας.
Πιο συγκεκριμένα, με τον Πρέσβη της Κορέας τέθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με την επικείμενη αδελφοποίηση με την πόλη Taebaek-si, ενώ δόθηκε συνέχεια στις επαφές που έγιναν στη Ζάκυνθο, κατά τη διάρκεια ολιγοήμερων διακοπών του Πρέσβη με την οικογένειά του. Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και διαπιστώθηκε η μεγάλη αγάπη των Κορεατών για το νησί μας και η επιθυμία για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, των αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων.
Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αρίστη ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων, ενώ στον Πρέσβη της Κορέας παρεδόθη σχετικό καλάθι.
Ακολούθως, έγινε συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας, με τον οποίο ο Δήμαρχος διατηρεί στενούς δεσμούς φιλίας.
Συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη δυνατότητα επενδύσεων σε ζητήματα υποδομών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Μετά τις συναντήσεις με τους Πρέσβεις, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γιώργο Τζιάλλα, και έγινε ενημέρωση για τις επαφές με τους Πρέσβεις της Κίνας και της Κορέας.
Έγινε διεξοδική αναφορά στις υποδομές της Ζακύνθου και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον ιαματικό τουρισμό.
Η Υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μαρίνα και τον προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων, ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί και με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και με τα λοιπά αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, αλλά και για την προώθηση του μάστερ πλαν των λιμενικών εγκαταστάσεων της Ζακύνθου.
Η βοήθεια για τη Ζάκυνθο εκ μέρους του Υπουργείου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη για ό,τι ζητήσουμε. Ήδη, η κ. Κουντουρά έδωσε εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της για να υπάρχει στενή συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ούτως ώστε να προχωρούν τάχιστα τα θέματα του νησιού μας.
Επίσης, η Υπουργός χάρηκε για το γεγονός πως στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού στην Κίνα θα λάβουν μέρος δύο νησιά του Ιονίου, η Ζάκυνθος και η Λευκάδα.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166