Προειδοποίηση
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70
 • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
 • Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

Δελτίο Τύπου-απάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου στον κ. Σπύρου

Δημοσιεύτηκε: 6/9//2016 13:15 | Διαβάστηκε 5574 φορές

Τα τελευταία χρόνια, κυρίως από το 2007, συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της Ζακύνθου και των Ζακυνθινών. Ένα έγκλημα που φέρει την υπογραφή όλων αυτών που διαχειρίστηκαν την τύχη του τόπου μας.

Κατά της διάρκεια της θητείας του πρώην Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων παραπέμφθηκε στις καλένδες και η χαριστική βολή δόθηκε με το κλείσιμο του ΧΥΤΑ, κληροδοτώντας στον δήμο Ζακύνθου μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη από λεπτό σε λεπτό να εκραγεί. Ο κ. Σπύρου, ούτε καν τη σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο δεν υπέγραψε, με αποτέλεσμα το έργο να απειληθεί με απένταξη.

Ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων απέφευγε με κωλοτούμπες όποιο έργο θα έδινε λύση στο πρόβλημα με τα απορρίμματα και σήμερα, κάνει αντιπολίτευση επί της ουσίας στην δική του ανύπαρκτη πολιτική και κατηγορεί τον Δήμαρχο Ζακύνθου για «τούμπα», επειδή συναίνεσε στην εγκατάσταση της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Λίβα, την ώρα που το νησί εξέπεμπε SOSεξαιτίας της δικής του ολιγωρίας και αδράνειας.

Ο Δήμος Ζακύνθου, και αφού ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος υπογράψει εντός των ημερών τη σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο, θα δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων. Ο Δήμος μας, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του υπουργείου Περιβάλλοντος, της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής και της Περιφέρειας εντός δύο ετών θα παραδώσει το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, γιατί σε αντίθεση με άλλους, θέλει το καλό της Ζακύνθου και όχι την καταστροφή της.

Τέλος, επειδή ως Δήμαρχος Ζακύνθου είμαι κληρονόμος του συντελεσθέντος εγκλήματος στον ΧΥΤΑ Σκοπού -για το οποίο πριν ακόμη αναλάβω, έτρεξα με τους συνεργάτες μου σε όλη την Ελλάδα και επισκέφθηκα τα αρμόδια υπουργεία πετυχαίνοντας τη χρηματοδότηση της ενδιάμεσης λύσης (2,5 εκ. ευρώ) που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ ήδη υποβλήθηκε η πρότασή μας στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέχρι 20 εκ. ευρώ για την οριστική λύση του προβλήματος.

Ως σημερινός δήμαρχος Ζακύνθου είμαι κατηγορούμενος για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Σκοπού ενώ θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι όλοι αυτοί που δεν έλυσαν το πρόβλημα παίρνοντας μαθήματα από την Ευρώπη. Λυπάμαι ως αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Λευκάδα και η Κέρκυρα και ελπίζω με το νέο πρόγραμμα 2014-2020 και τη βοήθεια της Περιφέρειας και της ΠΕΔΙΝ να ξεπεράσουμε όλοι μαζί το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα πανέμορφα νησιά μας, που κύριος πυλώνας ανάπτυξης τους είναι ο τουρισμός μας.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166