A+ A A-

Γαστρονομία

Στη Ζάκυνθο η μεσογειακή διατροφή συναντά τις πικάντικες νησιώτικες γεύσεις Tο χώμα του νησιού παράγει εξαιρετικά & εύγευστα προϊόντα.

Η Ζάκυνθο παράγει

  • 1.950.000 λίτρα λευκού κρασιού, ετησίως
  • 150.000 λίτρα κόκκινου κρασιού, ετησίως
  • 7.000 τόνους σταφίδας, ετησίως
  • 10.000 τόνους ελαιολάδου, ετησίως

Στη Ζάκυνθο καλλιεργούνται

  • 1.800.000 ελαιόδεντρα
  • 17.500 στρέμματα αμπελιών και σταφίδας

Περάστε... να σας τρατάρουμε!
• Μαντολάτο, ένα βενετσιάνικο γλύκισμα, που παρασκευάζεται, ακόμα και σήμερα, με ασπράδια αυγών, μέλι και αμύγδαλα.
• Φιτούρα, ένα μεσαιωνικό γλυκό από τηγανιτό σιμιγδάλι, η οποία μαζί με το παστέλι αποτελούν τις αγαπημένες λιχουδιές των Ζακυνθινών, απαραίτητο συνοδευτικό κάθε πανηγυριού και διασκέδασης.
- Στους επισκέπτες προσφέρονται, επίσης, στιφάδο, το οποίο δεν παρασκευάζεται με κρεμμύδι, αλλά με σκόρδα και μπαχαρικά, σκορδοστούμπι, δηλαδή μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο, καθώς και οι τοπικές σπεσιαλιτέ, κουνέλι και γεμιστό κοτόπουλο, που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο.
- Τα φαγητά μαγειρεύονται με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, που παράγει το νησί από τους απέραντους ελαιώνες του και σερβίρονται με ζακυνθινό λευκό κρασί, τη «Βερντέα», που παράγεται από τα πλούσια αμπέλια του, συνοδευόμενα πάντοτε με λαδοτύρι.

Το κολατσιό μας:
Άγρια χόρτα, ελιές, ψωμί σταρένιο, αντζούγιες και κόκκινο κρασί!

Γευστικές απολαύσεις με αγνά υλικά. Η Ζάκυνθος είναι γαστρονομικός προορισμός
Το κύριο προϊόν που χαρακτήρισε την αγροτική οικονομία του νησιού και αποτέλεσε πηγή πλούτου, το 17ο και 18ο αιώνα, είναι η μαύρη σταφίδα, ο μαύρος χρυσός, όπως την αποκαλούσαν οι Ζακυνθινοί, η ποιότητα της οποίας είναι εξαιρετική και εξάγεται στο εξωτερικό.

Επικοινωνια

  • Δημος Ζακυνθου
  • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
  • Τ.Κ : 29100
  • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
  • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

  • Αστυνομια
    26950 - 42550, 22100, 22100
  • Πυροσβεστικη 
    26950 - 22199, 22161
  • Πρωτες Βοηθειες
    26950 - 23166