A+ A A-

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2017

Δημοσιεύτηκε: 12/7//2017 23:05 | Ενημερώθηκε: 21/7//2017 22:08 | Διαβάστηκε 160 φορές

O Δήμος Ζακύνθου διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Φεστιβάλ Ζακύνθου»,το οποίο αποτελείται από θεματικές ενότητες, τραγούδι, χορός, Λαϊκό θέατρο, τέχνη ,γαστρονομία κ.α. με την συμμετοχή των Πολιτιστικών Φορέων αλλά και επαγγελματιών και στόχο έχει να αναδείξει την παράδοση και την ιστορία της Ζακύνθου.

21 Ιουλίου έως και 06 Αυγούστου :Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου : Ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο LORENZA VALLA ,Παβίας και τoν πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενώνας» Παβίας στα πλαίσια της Αδελφοποίησης με τον Δήμο Παβίας (ΙΤΑΛΙΑΣ) οργανώνει μια Εκθεση Ζωγραφικής για Ελληνες και Ιταλούς Καλλιτέχνες, με θέμα: «ΒΑCK TO ZAKYNTHOS» «Ζάκυνθος και οι τρεις ποιητές». Ζάκυνθος η γενέτειρα γη τριών σπουδαίων ποιητών, Διονυσίου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου και Νικολάου Ούγκο Φώσκολο, με αίγλη και ακτινοβολία, οι οποίοι ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας.

25 Ιουλίου Τρίτη:Το πανηγύρι στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής Μέσω Βολιμών Ζακύνθου. Μουσική εκδήλωση.

25 & 26 Ιουλίου Τρίτη-Τετάρτη: Το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο Μπελούσι (Κυψέλη) Ζακύνθου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης «Ο Κεφαλόβρυσος»

29 Iουλίου Σάββατο-21:00. «Γιορτή Κρασιού 2017,που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιπάδου στην κεντρική πλατεία του Χωριού, συμμετέχει το Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Υακίνθη» του Νικ. Αρβανιτάκη.

30 Ιουλίου Κυριακή-21:00. Πανηγύρι στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στον Αγιο Λέοντα Ζακύνθου συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα AGARDO του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μανώλιες» με δασκάλα την Αθηνά Δεπόντη.

31 Ιουλίου-Δευτέρα-09:00. Λόφος Αγίου Κήρυκα. Παραδοσιακό γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κήρυκα «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΡΤΕΛΑΟΣ».

31 Ιουλίου- Δευτέρα - «Τση Μαλλιάρης»
21:30 Παραδοσιακοί χοροί στη « Γιορτή τση Μαλλιαρής», στα δέντρα του Αμμου από   το Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα
« Υακίνθη» του Νικ. Αρβανιτάκη και τον Πολιτιστικό
Εξωραϊστικό Σύλλογο « Μανώλιες» με δασκάλα την Αθηνά Δεπόντη
23:00 Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής στο
πλάτωμα του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου
00:30 Περπατάμε στα καντούνια της πόλης με καντάδες μουσική και χορό,
από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο «Μανώλιες» με δασκάλα την Αθηνά Δεπόντη.                                                                                                                             Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θοδωρής Λειβαδάς, Διονύσης Παρασκευόπουλος Παρασκευόπουλος, Φιλιακός Σταμάτης, Λιάρος Πέτρος, Σταμίρης Νίκος, Ξένος Τάσος, Σαρτόρος Γιώργος, Στάθης Μπάστας, Κάρδαρη Ολγα, Αρμένης Σπύρος, Κλάδης Νικόλαος, Πυριόχος Τζίμης.


συμμετέχουν οι κανταδόροι Θοδωρής Λειβαδάς ,
Διονύσης Παρασκευόπουλος.

5 Αυγούστου Σάββατο – 09:00 Βαρκαρόλα στο λιμανάκι του Αϊ Σώστη Λιθακιάς.   Στην Λιθακιά θα κάνουμε και φέτος «ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ»                                                     στον ΄Αη Σώστη να ‘ρθετε και θα τα δείτε όλα.                                                              Χορό, τραγούδι, μουσική και όμορφη βαρκάδα,                                                             πέντε (5) τ΄ Αυγούστου ώρα 9 με φωτοφεγγαράδα                                           Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Λιθακιάς.

6 Αυγούστου –Κυριακή -21:00 Πλατεία Σολωμού (θεατράκι) - « Ομιλία - Γουρούνι στο σακί» του Ντίνου Σπίνου (Λιδίνη) από την Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγαλά. Συμμετέχει το χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου με ζακυνθινούς λαϊκούς χορούς.

9 Αυγούστου Τετάρτη -19:30 – 2ο Σεργιάνι στο ιστορικό κέντρο της πόλης με   ζακυνθινές καντάδες και παραδοσιακούς χορούς,
από τον Πολιτιστικό και εξωραϊστικό Σύλλογο
«Μανώλιες» με δασκάλα την Αθηνά Δεπόντη & το Χορευτικό Συγκρότημα Πολ. Συλλόγου Κατάκολου « Ο Φάρος» .                                                                     . Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θοδωρής Λειβαδάς, Διονύσης Παρασκευόπουλος, Φιλιακός Σταμάτης Λιάρος Πέτρος, Σταμίρης Νίκος, Ξένος Τάσος, Σαρτόρος Γιώργος, Στάθης Μπάστας, Κάρδαρη Ολγα, Αρμένης Σπύρος, Κλάδης Νικόλαος, Πυριόχος Τζίμης.

11 Αυγούστου Παρασκευή-21:30 Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου Βραδιά αφιερωμένη στο Ζακυνθινό Λογοτέχνη Γρηγόρη Ξενόπουλο. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος» και πλαισιώνουν το Παραδοσιακό   Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ζακύνθου «ΥΑΚΙΝΘΗ» με δάσκαλο το Νίκο Αρβανιτάκη , η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Φιόρο του Λεβάντε»      με Μαέστρο τον αρχιμουσικό Διονύσιο Μαλλιά.                                                         Εισηγητής ο Γιάννης Πομόνης
Επιμέλεια Φωτογραφίας Δημήτρης Σκιαδόπουλος
Συνδιοργάνωση Δήμος Ζακύνθου                                                                                  Είσοδος Ελεύθερη

12 Αυγούστου Σάββατο -21:30 Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου

ASTOR PIAZZOLLA: THE LEGEND OF TANGO

Συναυλία – αφιέρωμα στον Άστορ Πιατσόλα, δημιουργό του tango nuevo και έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς – συνθέτες της Αργεντινής. Διασκευές για βιολί και πιάνο των δημοφιλέστερων τάνγκο του βασιλιά του είδους. Ερμηνεύουν: Σικελιανού Τάνια – βιολί, Αναστόπουλος Δημήτρης – πιάνο. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου Σάββατο 12 Αυγούστου ώρα 21:30. Είσοδος ελεύθερη.


15 Αυγούστου- Τρίτη –22:00. Επτανησιακοί Χοροί στο πλάτωμα της εκκλησίας Παναγούλας Μπανάτου από το Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «ΥΑΚΙΝΘΗ» του Νίκου Αρβανιτάκη μετά την Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγούλας .

19-20 Αυγούστου Σάββατο-Κυριακή 21:30 Πλατεία Σολωμού.
O Δήμος Ζακύνθου και το Σωματείο NECI GR
Οργανώνει παραδοσιακά Ζακυνθινά παιχνίδια για
τους μικρούς μας φίλους ..

18,19,20 Αυγούστου Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή –8.00 μ.μ. στην Πλατεία Σολωμού

                                                                                                                                                          2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ζακύνθου & Ζακυνθινά Παιχνιδομαγειρέματα 2017

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινωνουμε πως, μετά την περσινή επιτυχία του 1ου φεστιβάλ γαστρονομίας Ζακύνθου και τον Παραδοσιακών Παιχνιδiών, συνεχίζουμε και φέτος, με γνώμονα την διάδοση, τόσο της Ζακυνθινής γαστρονομίας, όσο των ηθών και των εθίμων του τόπου μας. Στο πλαίσο αυτό,  θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 &20 Αυγούστου, στην Πλατεία Σολωμού, στις8.00 μμ το 2ο φεστιβάλ  Ζακυνθινής γαστρονομίας & τα Ζακυνθινά Παιχνιδομαγειρεματα 2017 από το Δήμο Ζακύνθου, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος,τον ΜΚΟ μη τυπικής μάθησης NECI GR και άλλων αναγνωρισμενων φορέων,  με σεβασμό στον τόπο και στην κουλτούρα του νησιού μας, συνδυάζοντας την γνώση με την γεύση του τόπου μας. Ειδικότερα,  την 18η Αυγούστου θα δημιουργήσουμε Ζακυνθινά κεράσματα γεύσεως για τον κόσμο που θα παρευρεθεί στο χώρο της πλατείας μας αλλά και συμβουλές μαγειρικής από αναγνωρισμένους Σεφ.Την 19η Αυγούστου, με ιδιαίτερη χαρά, τιμή αλλά και συγκίνηση, θα φτιάξουμε το 1ο εγχειρίδιο Μαγειρικής της Ζακυνθινής κουζίνας με σεβασμό τόσο στον τόπο μας αλλά και σε αυτούς που έχουν δημιουργήσει διάφορα βιβλία για την Ζακυνθινή μαγειρική και την παράδοσή μας. Κλείνοντας την 20η Αυγούστου θα πραγματοποιηθει ο δεύτερος διαγωνισμός μαγειρικής με θέμα την Ζακυνθινή κουζίνα και  τα Ζακυνθινά Παιχνιδομαγειρεματα 2017 σε συναργασία με τον ΜΚΟ μη τυπικής μάθησης NECI GR και τα παιδικά τμήματα χορού των συλλόγων του νησιού, κάνοντας θεσμό μία επιτυχημένη συνταγή κατά τα τελευταία 2 χρόνια, τα Παιχνιδομαγειρέματα. Σας περιμένουμε όλους!

19 Αυγούστου Σάββατο-20:00 :Πλατεία Σαρακινάδου- Πολιτιστικό Κέντρο  «Γιορτή της μαύρης Σταφίδας» ,θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Π.Ε.Ζακύνθου για 17η χρονιά.

20 Αυγούστου Κυριακή -21:00:Ζακυνθινή Βραδιά στη χώρα ,στην παραλία στο Κρυονέρι στη Βενετσιάνικη Βρύση. Ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ», θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα παλιάς Ζακυνθινής Εποχής με την συνεργασία της ομάδας του Λαϊκού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουλικάδου «Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ», που θα μας παρουσιάσει την Ομιλία του Στάθη Πίσκοπου « και κερατάς και δαρμένος» σε διδασκαλία Αλοϊσιου Πλέσσα. Θα ακολουθήσει πανηγύρι με Ζακυνθινή μουσική ,τραγούδια και χορό με μαντολάτο, παστέλι , φριτούρες, σουβλάκια ,Ζακυνθινή κουλούρα και άλλα γνήσια Ζακυνθινά προϊόντα.

25 Αυγούστου Παρασκευή - 20:30 :Πλατεία Σολωμού (θεατράκι). Περατζάδα στην Αλεξ.Ρώμα και μουσικοχορευτική παράσταση στο θεατράκι της Πλατείας Σολωμού, με χορούς από όλη την Ελλάδα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαχαιράδου «Η Αγία Μαύρα».

27 Αυγούστου Κυριακή-20:30 : Πλατεία Αλυκών,τοποθεσία Μποριάς. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατασταρίου «ΜΟΡΦΕΣ» θα παρουσιάσει την Ομιλία «Τση Ζακύνθου…. το Κάγκελο» του Στάθη Πίσκοπου.                                            

28 Αυγούστου Δευτέρα 21:00:Πλατεία της Κυρίας των Αγγέλων του Αγαλά.       «Βραδιά Παραδοσιακού Χορού στον Αγαλά» Στην γραφική πλατεία της Κυρίας των Αγγέλων του Αγαλά θα βρεθούν για έναν ανεπανάληπτο παραδοσιακό γλέντι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλά , το Μουσικοχορευτικό Συγκρότητμα «ΥΑΚΙΝΘΗ» και ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Βέροιας «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» με ποντιακούς χορούς.

29/08/2017 Τρίτη -21:00 :«Αφιέρωμα στις χαμένες πατρίδες». Στο θεατράκι της πλατείας Σολωμού. Θα παρουσιαστεί ένα υπέροχο θέαμα από παραδοσιακούς χορούς από τις λεγόμενες χαμένες πατρίδες:                                                                                                                                                                               ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ- Χορευτικό Συγκρότημα «ΥΑΚΙΝΘΗ»,                                   ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ (Σμύρνη)-Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακηνάδου                               ΠΟΝΤΟΣ- Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Βέροιας                                                                      

30 Αυγούστου Τετάρτη 21:00: Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.                 Συναυλία της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Δ.Ε. ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ με την συμμετοχή της χορωδίας «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ.

02 Σεπτεμβρίου Σάββατο 21:30:Πλάτωμα Ι.Ν.Παντοκράτορος Γαϊτανίου. Μετά την περιφορά του σεπτού λειψάνου του Αγίου Ιωσήφ ,στο πλάτωμα της εκκλησίας θα παρουσιαστούν Παραδοσιακοί Χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα   Κρητών Ζακύνθου «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ»

3 Σεπτέμβρη  Κυριακή-20:00 : «Γιορτή Κρασιού» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαχαιράδου «Η Αγία Μαύρα» με ζωντανή μουσική , άφθονο κρασί από όλα τα οινοποιεία του νησιού και λαχειοφόρο αγορά στον χώρο του στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιράδου «Η ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ».

5 Σεπτεμβρίου – Τρίτη 20:00 : Πηγάδια Ανδρωνιού Αγαλά. «Γιορτή Κρασιού» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλά.

8 Σεπτέμβρη Παρασκευή  - 21:00 : Πλατεία Αγίου Δημητρίου , Δ. Ε.Αλυκών.  Μουσικοθεατρική παράσταση του  Πολιτιστικού Συλλόγου  «Το Φιόρο του Λεβάντε».

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166