A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δήμου Ζακύνθου για την αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Δημοσιεύτηκε: 5/11//2017 21:55 | Διαβάστηκε 427 φορές

Επιφωνήματα θαυμασμού και εθνικής υπερηφάνειας κυριάρχησαν στην αεροπορική επίδειξη που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στο μόλο του Αγίου Νικολάου (χώρος που βρίσκεται το Ηρώο των Πεσόντων), με τον κόσμο να χειροκροτεί τους μαχητές του ουρανού, που αποτελούν τους θεματοφύλακες των εναέριων συνόρων μας απέναντι σε κάθε εχθρό που τα επιβουλεύεται.
Αρχικά, το αεροπλάνο της Ομάδας Τ-6 «Δαίδαλος» εντυπωσίασε με τις φιγούρες που πραγματοποίησε, δημιουργώντας συναισθήματα ενθουσιασμού στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι με τα κινητά τους τηλέφωνα φωτογράφιζαν και κατέγραφαν κάθε ενέργεια που έκανε στον αέρα ο Σμηναγός, κ. Κώστας Πεχλιβάνης.
Η αεροπορική επίδειξη συνεχίστηκε λίγες ώρες αργότερα με το F-16 της Ομάδος DEMO. Το θέαμα που ακολούθησε αποζημίωσε τους Ζακυνθινούς, που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι η Πολεμική μας Αεροπορία διαθέτει πιλότους ικανούς και άξιους, που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή στους αιθέρες. Πιλότος στο F-16 ήταν ο επισμηναγός, κ. Γιώργος Παπαδάκης.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του έδωσε τα εύσημα στους πιλότους και τόνισε πως με αυτούς η Πατρίδα μας δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο, κ. Χρήστο Χριστοδούλου, που επέλεξε τη Ζάκυνθο για να λάβει χώρα αυτή η εντυπωσιακή επίδειξη.
Ο Δήμος Ζακύνθου παρείχε κάθε δυνατή διευκόλυνση και φιλοξενία στις Ομάδες των Αεροπόρων που έμειναν στο νησί μας το Σαββατοκύριακο για να γίνει η επίδειξη και συγκεκριμένα στους κ.κ. 1) Επισμηναγός Ιπτάμενος, κ. Δημήτρης Μπρακούλιας (ΖΕΥΣ). 2) Υποσμηναγός Ιπτάμενος, κ. Νίκος Φουτάκης (ΖΕΥΣ). 3) Υποσμηναγός Ιπτάμενος, κ. Γιώργος Πίτερης (ΖΕΥΣ). 4) Υποσμηναγός Ιπτάμενος, κ. Ιωάννης Νικολάου (ΔΑΙΔΑΛΟΣ) και 5) Υποσμηναγός Ιπτάμενος, κ. Βασίλειος Ντιντής (ΔΑΙΔΑΛΟΣ). Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ζάκυνθο, οι αξιωματικοί της αεροπορίας επέδειξαν υψηλό αίσθημα καθήκοντος και τους ευχαριστούμε θερμά.
Παράλληλα, ο Δήμος Ζακύνθου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν για να πραγματοποιηθεί η επίδειξη, η οποία υπενθυμίζουμε πως έλαβε χώρα με αφορμή την εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ που είναι Προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας: Α) Το Λιμεναρχείο και συγκεκριμένα τους κ.κ. Δώνο και Μαμφρέδα που φρόντισαν για τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά της πλατείας του Ηρώου των Πεσόντων. Β) Τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου, κ. Άκη Ζήβα, για την παραχώρηση ρεύματος. Γ) Το ΕΚΑΒ Ζακύνθου που παρέστη με πλήρωμα και ασθενοφόρο στην αεροπορική επίδειξη. Δ) Το Αεροδρόμιο Ζακύνθου και τον Πύργο Ελέγχου για τη συνεργασία. Ε) Την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου. Στ) Τη Δημοτική Αστυνομία και Ζ) Το Γραφείο Κίνησης του Δήμου για τη διάθεση οχήματος, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αξιωματικών από και προς το αεροδρόμιο.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166