A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου που απαντά στους ισχυρισμούς της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τα απορρίμματα

Δημοσιεύτηκε: 6/11//2017 13:39 | Διαβάστηκε 233 φορές

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δίνει το δικαίωμα στον καθέναν να κάνει μικροπολιτική και να δημιουργεί εντυπώσεις, εκμεταλλευόμενος την αγωνία και τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας για το σοβαρό αυτό θέμα.
Αν και τον Μάιο του 2017 η κυβέρνηση αποφάσισε την εγκατάσταση της ενδιάμεσης λύσης, αλλά και της οριστικής, στη θέση "Λίβα" του Βραχίονα, με ορίζοντα αποπεράτωσης των εργασιών τον Ιούλιο του 2017, λόγω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εντούτοις οι κύριοι της "Ζακυνθινής Αναγέννησης" μας κατηγορούσαν ότι κάνουμε κατατμήσεις έργων, εξαιτίας του κατεπείγοντος που έπρεπε να ακολουθήσουμε για να προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα.
Γνωστοί-άγνωστοι πυροβόλησαν τα μηχανήματα του εργολάβου και ουδείς καταδίκασε το γεγονός. Μας κάνουν ανυπόστατες καταγγελίες προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη. Αποδείχθηκε όμως, ότι εκτελούμε με νόμιμο τρόπο κάθε εργασία και με τον προβλεπόμενο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου.
Σε ό,τι αφορά την προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού, ήταν φυσικό επακόλουθο να καθυστερήσει η διαδικασία, διότι αφενός δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό στο Δήμο και αφετέρου υπάρχει πάντα ο φόβος, λόγω των απειλών από ορισμένους.
Κάποιοι επενδύουν πολιτικά στο να μην υπάρξει λύση για τα απορρίμματα, διότι πιστεύουν πως έτσι θα πλήξουν τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, κ. Παύλο Κολοκοτσά, ο οποίος διακινδυνεύοντας ακόμη και την υγεία του δουλεύει μέρα και νύχτα για το ζήτημα αυτό.
Προσλάβαμε με ανάθεση έργου ειδικό επιστήμονα μηχανολόγο για να βοηθήσει τις Επιτροπές του Δήμου και πιστεύουμε πως παρά την αρχική καθυστέρηση και τον εκφοβισμό των Επιτροπών, όλοι θα κάνουν τη δουλειά τους κατά το Νόμο και δεν θα υπάρξει άλλη χρονοτριβή.
Ο εξοπλισμός δοκιμάστηκε, οι εγκαταστάσεις τελειώνουν και το τοπικό σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και έτσι ο εφιάλτης των απορριμμάτων απομακρύνεται.
Για ακόμη μια φορά παρακαλούμε τους φορείς και τους πολίτες να επιδείξουν κοινωνική συναίνεση και να διαχειριστούν σωστά τα απορρίμματά τους. Ας προστατέψουμε για λίγο καιρό ακόμη τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και το νησί μας. Τα απορρίμματα τα παράγουμε εμείς και είναι ανεπίτρεπτο να τα πετάμε στους δρόμους ανεξέλεγκτα ή να εξαφανίζονται οι κάδοι από τους πολίτες (κυρίως οι μπλε).
Ευχαριστούμε τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο καταγγελίες και κριτική ξέρει να κάνει, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166