A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για το ζήτημα του "Ναυαγίου"

Δημοσιεύτηκε: 14/6//2017 23:00 | Διαβάστηκε 134 φορές

Με όλον τον σεβασμό, αλλά και με λύπη, παρακολουθήσαμε τις τηλεοπτικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, κ.κ. Χρυσόστομου.
Το "Ναυάγιο" αποτελεί τουριστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Ζάκυνθο, αφού πρόκειται για ένα μνημείο της φύσης που έχει παγκοσμίως προβληθεί.
Μετά από 1,5 χρόνο αναμονής για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας για τη διαχείριση του χώρου του "Ναυαγίου", και ύστερα από το τραγικό γεγονός με τον θάνατο της νεαρής τουρίστριας που έπεσε στον γκρεμό, δεν ήταν δυνατόν ο Δήμος και ο Δήμαρχος, τον οποίο πήραν τηλέφωνο εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, να μείνει απαθής σε μια απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο σε ζητήματα ασφάλειας, ευπρεπισμού, καθαριότητας και στοιχειώδους υποδοχής και ενημέρωσης των επισκεπτών μας.
Στόχος του Δήμου είναι η διατήρηση του χώρου (θαλάσσιου και χερσαίου) της περιοχής του "Ναυαγίου" σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ευπρεπισμού, σε συνεργασία με όλες τις Αρχές του τόπου, ενώ στο Υπουργείο Τουρισμού μας έχουν υποσχεθεί χρηματοδότηση, εφόσον χρειαστεί για περαιτέρω αξιοποίηση.
Εξάλλου, όλοι οι Υπουργοί Τουρισμού έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το "Ναυάγιο", διότι οι επισκέπτες μας πρέπει να ενθουσιάζονται από την επίσκεψή τους εκεί και όχι να απογοητεύονται.
Η σύσκεψη της 13ης Ιουνίου 2017 αφορούσε την άμεση λήψη προληπτικών μέτρων ασφάλειας στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο. Στο θέμα αυτό εμπλέκονται άμεσα η Κτηματική Υπηρεσία (αιγιαλός και παραλία), το Δασαρχείο, το Λιμενικό Σώμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Επιτροπή Τουρισμού και η Αστυνομία.
Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον θαλάσσιο χώρο είναι η φύλαξη, ο καθαρισμός και η προστασία του καραβιού από περαιτέρω φθορές ή ατύχημα, ενώ συζητήθηκαν και τα μέτρα που ενδεχομένως πρέπει να λάβει το Λιμεναρχείο για τα τουριστικά σκάφη στην περιοχή.
Για τον χερσαίο χώρο, μετά από επιτόπιο έλεγχο και τεχνική μελέτη, είναι η περίφραξη και η τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων κατά μήκος του βράχου και όπου απαιτείται.
Και βεβαίως συζητήθηκε ότι πρέπει να μπει μια τάξη και καθαριότητα στο πλάτωμα του "Ναυαγίου", ανεξάρτητα των τίτλων ιδιοκτησίας. Για τα θέματα αυτά είναι αρμόδιος ο Δήμος.
Η νέα Δημοτική Αρχή παρά τον πόλεμο που δέχεται, με στόχο κυρίως τον Δήμαρχο, Παύλο Κολοκοτσά, ο οποίος παρέλαβε παντού βόμβες 20 και 30 ετών, θα προχωρήσει με εντιμότητα και αποφασιστικότητα στη λύση αυτών των χρόνιων προβλημάτων, με πρώτη προτεραιότητα τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση και αποχέτευση, τα σχέδια πόλης, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και αυτές του πολιτισμού, ούτως ώστε το νησί μας, αυτό που ο Θεός ευλόγησε να είναι από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, να έχει υποδομές ευρωπαϊκού επιπέδου, που είναι η κύρια αποστολή κάθε Δημοτικής Αρχής.
Κάθε πρωτοβουλία των φορέων και συνεργασία με τον Δήμο για την επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι επιβεβλημένη και δείχνει την ευαισθησία και την αγάπη μας για αυτόν τον τόπο.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166