A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τη σύσκεψη που αφορούσε το "Ναυάγιο"

Δημοσιεύτηκε: 13/6//2017 15:20 | Διαβάστηκε 116 φορές

Στην περίφραξη του γκρεμού στο "Ναυάγιο", προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών, θα προχωρήσει ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Κτηματική Υπηρεσία, γεγονός που σημαίνει ότι θα συνταχθεί σχετική μελέτη για αυτόν τον σκοπό.
Αυτή είναι η πιο σημαντική απόφαση που ελήφθη χθες το μεσημέρι στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζακύνθου, κ. Παύλου Κολοκοτσά, και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι υπηρεσιών, δημοτικοί σύμβουλοι, τεχνικές υπηρεσίες, τουριστικοί πράκτορες και μέλη της Επιτροπής τουρισμού.
Αρχικά ο Δήμαρχος Ζακύνθου έκανε ειδική μνεία στον θαλάσσιο χώρο του "Ναυαγίου" και ύστερα από διάλογο με τους αρμόδιους, αποφασίστηκε ο Δήμος να προσλάβει άμεσα με τρίμηνη σύμβαση δύο άτομα, τα οποία θα τοποθετηθούν στην παραλία και θα είναι υπεύθυνα για τη φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου.
Επίσης, γύρω από το πλοίο "Παναγιώτης" θα μπει χαμηλή περίφραξη (πάσαλλοι με σχοινί) και σήμανση, ζήτημα το οποίο έχει πάρει το δρόμο του μετά την παραχώρηση του χώρου από το Υπουργείο Οικονομικών και τη συνεργασία της Επιτροπής Τουρισμού με τις Τεχνικές Υπηρεσίες.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος ζήτησε από το Λιμεναρχείο να δει αν είναι δυνατόν τις ώρες απόπλου των τουριστικών σκαφών, προκειμένου να μην υπάρχουν δεκάδες πλοία την ίδια στιγμή στην παραλία του "Ναυαγίου".
Μάλιστα, ο πρώην Δήμαρχος Ελατίων, κ. Νίκος Ακτύπης, επισήμανε πως άνθρωποι του Δήμου θα πρέπει να κάνουν συχνές και αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο χώρο, ούτως ώστε να δουν τους "σαρδελοποιημένους τουρίστες", που κάνουν μπάνιο αναπνέοντας τα καυσαέρια των μεγάλων πλοίων. Πρόσθεσε, δε, πως από θαύμα δεν έχει κοπεί κάβος ακόμη και δεν έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί λουόμενοι.
Στη συνέχεια τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα του πλατώματος στο "Ναυάγιο", χωρίς να γίνει συζήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι επικρατεί ακαταστασία στην περιοχή, υπάρχει κακή συμπεριφορά από μικροπωλητές προς τους τουρίστες και τσακωμοί μεταξύ των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια πολύ άσχημη εικόνα, την οποία παρατήρησαν ακόμη και οι ξένες αποστολές που φιλοξενήθηκαν στη Ζάκυνθο από το Δήμο.
Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος έθιξε το γεγονός πως η Μητρόπολη αρνήθηκε να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση της περιοχής (αυτό συμβαίνει εδώ και 1,5 χρόνο), με αποτέλεσμα τίποτα να μην προχωρήσει και η κατάσταση να επιδεινωθεί.
"Το "Ναυάγιο" δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, τόσο στον χερσαίο όσο και στον θαλάσσιο χώρο, γι αυτό και χρέος όλων μας είναι να το συντηρήσουμε, να το καθαρίσουμε και να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Πάνω απ´ όλα όμως πρέπει να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για να είναι ασφαλείς όσοι το επισκέπτονται. Στο θέμα αυτό δεν χωράνε αντιδικίες, διότι η Ζάκυνθος δυσφημείται παγκοσμίως όταν γίνεται κάτι άσχημο. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Δεν πάει άλλο" υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166