A+ A A-

Δελτίο Τύπου-απάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου σε πρωτοσέλιδο του τοπικού Τύπου

Δημοσιεύτηκε: 22/11//2017 13:36 | Διαβάστηκε 295 φορές

Σε απάντηση πρωτοσέλιδου τοπικού Τύπου στις 21 Νοεμβρίου με τίτλο "Προτεραιότητα για τον Αντιπεριφερειάρχη η δημόσια υγεία-Εντολή ελέγχων όσο τα σκουπίδια είναι στους δρόμους", θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Όπως γνωρίζουν όλοι ο ΧΥΤΑ του Σκοπού είναι κλειστός από τον Φεβρουάριο του 2014 με απόφαση του τότε Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και πριν αναλάβουμε εμείς τα καθήκοντά μας (1η Σεπτεμβρίου 2014). Κανείς όμως τότε δεν αντέδρασε από τους θεσμικούς φορείς της Ζακύνθου και ουδείς δεν διερωτήθη που θα πήγαιναν τα απορρίμματα την επόμενη ημέρα.
Εμείς, σαν νέα Δημοτική Αρχή, παραλάβαμε μία βόμβα. Νύχτα και μέρα εργαστήκαμε με αντίξοες συνθήκες (πλημμύρες και φωτιές) για να κρατήσουμε το νησί μας υποφερτά καθαρό με κοινωνική συναίνεση, ώστε αφενός να μην καταστραφεί και αφετέρου να προφυλάξουμε, με ελάχιστα μέσα και προσωπικό, τη δημόσια υγεία και να μη δυσφημιστεί η Ζάκυνθος.
Ο Δήμος δουλεύει νυχθημερόν για την οριστική λύση του προβλήματος, την οποία και πετύχαμε, χρηματοδοτούμενοι από ευρωπαϊκά χρήματα και εθνικούς πόρους. Έχουμε υποβάλλει τόσο στα αρμόδια Υπουργεία, όσο και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το χρονοδιάγραμμα δρομολόγησης του θέματος (30 Νοεμβρίου 2017), ενώ αναστείλαμε το πρόστιμο της Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ύψους 30.000 ευρώ ημερησίως και μάλιστα αναφερόμαστε στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών μηνιαίως.
Παράλληλα, προστατεύσαμε τη δημόσια υγεία και τη φήμη της Ζακύνθου, κρατώντας κατά προτεραιότητα όλο αυτό το διάστημα καθαρά τα σχολεία, τις εκκλησίες, το νοσοκομείο και την πόλη της Ζακύνθου, στην οποία ζουν 11.000 άνθρωποι. Ταυτόχρονα, ενεργούμε, όσο μας επιτρέπεται η αποκομιδή, στοχευμένες παρεμβάσεις και στα χωριά μας.
Η φωτογραφία του Αντιπεριφερειάρχη μαζί με έναν όγκο σκουπιδιών βρίσκεται σε δρόμο κάποιου χωριού μακριά από σπίτια, σημείο το οποίο γνωρίζουμε και σε τακτά χρονικά διαστήματα και όσο μας επιτρέπεται η αποκομιδή, το καθαρίζουμε.
Λυπούμεθα για αυτή τη φωτογραφία που δυσφημεί το νησί μας. Ο συγκεκριμένος Τύπος και κάποιοι άλλοι, δεν βλέπουν τίποτα καλό να γίνεται σε αυτόν τον Δήμο, ούτε βέβαια γνωρίζουν ότι ο Δήμος είναι κατεστραμμένος οικονομικά με τις πληγές του Φαραώ, που κληρονομήσαμε και που ΜΟΝΟΙ μας παλεύουμε για να τον κρατήσουμε ανοιχτό για τους συμπολίτες μας.
Δεν έχουμε δε, καμία αξιόλογη πρόταση που να μας βοηθάει να λύσουμε το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα, ενώ είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε πλήρως τη νομιμότητα και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επίλυση όλων αυτών των χρόνιων προβλημάτων.
Με ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και με συνεχείς απειλές από κάποιους που υπερασπίζουν δήθεν τη δημόσια υγεία και τη λύση των προβλημάτων, κάνοντας συνεχώς παρεμβάσεις και δημιουργώντας καθυστερήσεις, άκρη δεν θα βρεθεί. Ίσως και να το επιδιώκουν βέβαια.
Όλοι θα κριθούμε στο τέλος της θητείας μας από τους Ζακυνθινούς. Εύχομαι σε όλους πάνω απ´όλα υγεία και απλώνουμε τα χέρια μας για συνεργασία στους τοπικούς φορείς.
Τα σκουπίδια λύνονται με ευρωπαϊκό τρόπο και δεν πρόκειται να λερώσουν κανενός το πρόσωπο. Όλοι μας έχουμε έντιμη πορεία και έχουμε καταξιωθεί στην κοινωνία που μας εξέλεξε την πιο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και τη Ζάκυνθο.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166